200624 09

Головна увага на засіданні була приділена діяльності та завданням виборних органів  організацій Профспілка машинобудівників та приладобудівників України на реорганізованих  державних підприємствах сфери технічного регулювання щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки .

   Виборні органи профспілки забезпечили належний контроль за переоформленням трудових відносин з працівниками реорганізованих підприємств виключно у правовому полі, внаслідок чого вдалося максимально зберегти кваліфікованих працівників при реорганізації підприємств  шляхом приєднання.

Крім загроз і викликів, пов’язаних з реорганізацією підприємств, не залишилось осторонь питання, які суттєво можуть вплинути на матеріальне становище працівників. Це, зокрема,  підвищення з 1 червня ц.р. тарифу на електроенергію, що автоматично призведе до підвищення цін на продукти харчування та необхідні товари. Існує загроза дефіциту кадрів, в т.ч. у зв`язку з мобілізацією.

Все це потребує відповідного профспілкового і адміністративного реагування, зокрема, підвищення рівня зарплати працівників, забезпечення відповідним соціальним пакетом на умовах колективного договору.

У зв’язку із зазначеним прийнято рішення про ініціювання ЦР профспілки переговорів з Мінекономіки щодо внесення змін до галузевої угоди щодо підвищення посадових окладів і тарифів працівникам.

При розгляді цього питання також обговорювалось завершення приведення профспілкової структури реорганізованих підприємств до їх нової виробничої структури.

     На засіданні ЦР профспілки також прийнято рішення  про  проведення звітів і виборів у профспілці.

                                                                         Профспілка «Машприлад» України