004izb3k723kg7h98u5v1baroz1z77c7
64% українців оцінюють економічну ситуацію в країні як «погану», 3% – як «добру» та 30% – «не погану й не добру». Про це свідчать результати червневого опитування, проведеного Центром Разумкова.
 
Частка українців, які негативно оцінюють економічну ситуацію, порівняно з грудневим опитуванням дещо знизилася (з 66,5%).
Частка тих, хто вважає, що ситуація в економіці протягом трьох місяців зміниться на краще, становить 7%, що погіршиться – 34%, що вона не зміниться – 46%.
Очікують на поліпшення в економіці в найближчі 2-3 роки 29% українців. Частка тих, хто чекає погіршення ситуації, становить 25%, тих, хто вважає, що ситуація не зміниться, – 19%.
Дещо покращилися оцінки рівня добробуту сім’ї українців: 14% оцінюють його як «добре» (у грудні – 10,5%). Частка тих, хто оцінює добробут сім’ї як «поганий», залишилася без змін – 37%.
Зменшилася частка тих, хто відповідає, що їхній сім’ї «загалом на життя вистачає, але придбання речей тривалого споживання, таких як меблі, холодильник, телевізор уже викликає труднощі» (з 44% у грудні до 38,5% у червні).
Грошей не вистачає навіть на необхідні продукти у 13% українських сімей.
Частка тих, хто вважає, що матеріальне становище сім’ї в найближчій перспективі покращиться, становить 7%, що погіршиться – 28%, що не зміниться – 51%.
Результати дослідження повністю – на сайті Центра Разумкова: https://razumkov.org.ua/.../otsinka-sytuatsii-v-kraini...

Пресцентр ФПУ