MG 3593

5 липня 2024 року відбулася робоча зустріч керівництва та фахівців Федерації профспілок України (ФПУ) з експертами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Серед учасників були старший економіст і керівник Українського відділу Економічного департаменту ОЕСР Тім Булман, в.о керівника Представництва ОЕСР в Україні Міхал Фаленчик та інші експерти.

Мета візиту експертів полягала в проведенні місії зі збору фактів для підготовки Економічного огляду України.

 MG 3578

Під час зустрічі Голова ФПУ Григорій Осовий докладно відповів на запитання щодо функціонування профспілок в умовах військового стану. Він освітив ключові аспекти соціального діалогу та важливість ролі профспілок у суспільстві. Особливу увагу приділено специфіці українських реалій, зокрема інтеграції ветеранів у робочу силу та засобам їх підтримки. Обговорення також охопило важливі аспекти соціально-економічної стабільності, зокрема процедури встановлення заробітної плати та ставок.

Учасники зустрічі підкреслили, що проведення Економічного огляду України сприятиме проведенню реформ та ще глибшій інтеграції України у міжнародну спільноту. Це також допоможе підвищити рівень довіри та підтримки з боку міжнародних партнерів.

  MG 3598

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ