39af3e39 c144661e33f482c0ef48277884220893

 МКП рішуче засуджує ракетний удар Росії по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві.

В результаті атак, об’єктами яких стали цивільна інфраструктура та житлові будинки, по всій Україні загинуло щонайменше 27 осіб і десятки отримали поранення.

У зв’язку з цим Генеральний секретар МКП Люк Тріангл заявив: «Атака на дитячу лікарню – це нелюдський вчинок. Це огидний акт, який порушує всі норми гуманізму та міжнародного права.

Я відвідав лікарню «Охматдит» у травні. Я побачив ціну цієї війни для життя дітей, а також неймовірну роботу та відданість медичного персоналу. Моторошно собі уявити, що вони пережили під час удару.

Подібні атаки на цивільну інфраструктуру та громадські установи як в Україні, так і деінде, не можуть бути виправдані. Подібна жорстокість по відношенню до невинних дітей і цивільних не повинна залишатися безкарною. Міжнародна спільнота повинна притягнути Росію до відповідальності за скоєні воєнні злочини».

Люк Тріангл поспілкувався сьогодні з керівниками українських членських організацій МКП, ФПУ та КВПУ, висловив солідарність світового профспілкового руху з народом України та вкотре засудив невиправдане, жорстоке та незаконне вторгнення Росії.

зображення 010724 090724 06

Джерело:

https://www.ituc-csi.org/Ukraine-ITUC-condemns-Russian-attack-on-children-s-hospital?msdynttrid=ULpieWatu-Qjrekb8DABMV_SMZyYVDSg-C2I-tmKge8