зображення 010724 050724 0000000000

8 липня українці та світ в чергове пересвідчились, якою жахливою є збройна агресія рф проти України. Внаслідок масованого ракетного обстрілу рашистів під удар потрапили Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Житомир. Зруйновано цивільні об’єкти, житлові будинки, дитяча лікарня “Охмадит” у столиці. На цей час відомо про 46 загиблих та більше сотні поранених. 9 липня у Києві оголошено днем жалоби.

Нажаль, акти вандалізму та терору з боку росії не припиняються. Через що у різних містах України майже щоденно гинуть, або отримують поранення сотні наших співвітчизників, серед яких є і діти.

Такі нахабство та віроломство по відношенню до мирних громадян України не лишають байдужими нікого у світі.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий зазначає:

- Після жахливого бомбардування сотні людей, представників громадських організацій, бізнесу, фондів, волонтери долучились до надання допомоги постраждалим. Це продемонструвало наше єднання через загальну біду та прагнення усіма силами протистояти злочинцям.

У день трагедії українські профспілки організували відео міст з Генеральним секретарем Міжнародної конфедерації профспілок Люком Тріанглом. Закордонні колеги висловили жах, який викликають у них дії агресора, вони рішуче осудили війну, розв’язаною рф проти народу України. Керівники МКП, яка об’єднує більше 200 мільйонів спілчан зі 163 країн світу, висловили солідарність з українським народом у його боротьбі за справедливість та мир та запевнили, що закликатимуть членські організації МКП до засудження російського агресора, до покарання за його злочини проти людяності, щоб увесь світ став на бік  українського народу у його боротьбі.

Григорій Осовий наголосив, що цього разу ФПУ як і завжди у критичних для країни ситуаціях, демонструє свою небайдужість та готовність допомогти людям. Зокрема, у розпорядженні профспілок є санаторно-курортної об’єкти, робітники яких можуть надати реабілітаційні, медичні послуги постраждалим від наслідків воєнних дій.

- Ми завжди оперативно реагуємо на потреби громадян, - сказав профспілковий лідер, - так було на початку пандемії COVID-19, коли після повернення з-за кордону дехто потребував тимчасового перебування в ізоляції, тоді ми розмістили таких людей у наших закладах. З перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну, ФПУ долучилась до підтримки внутрішньо переміщених осіб. Десяткам тисяч ВПО ми надали у профспілкових санаторіях тимчасовий притулок, за сприяння наших закордонних партнерів забезпечували їх харчуванням, необхідною гуманітарною допомогою тощо.

Так і сьогодні, ФПУ готова допомогти у наданні реабілітаційних та оздоровчих послуг після пережитих травм та отриманих поранень тим, хто цього потребує. Насамперед, працівникам закладів і підприємств, які зазнали руйнувань через потрапляння ракет, а також тим, хто зазнав втрат внаслідок обстрілів цивільної інфраструктури.

Україна за допомоги своїх партнерів здатна й надалі рішуче протистояти агресору. Весь світ це бачить і пишається мужністю нашого народу, силою нашої армії!

Дякуємо за солідарність і допомогу!

 

Пресцентр ФПУ