6086
Підсумки роботи пенсійної служби нашого краю впродовж першого півріччя 2024 року обговорено 16 липня під час засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасії Пентек.
До заходу, що проходив в режимі онлайн, долучилася заступник Голови правління Пенсійного фонду України Тетяна Король.
В роботі колегії взяв участь голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський.
Аналізувала роботу пенсійників Закарпаття перший заступник начальника Головного управління Наталія Кіш.
Як зазначила вона у своєму виступі, в області забезпечено стабільне фінансування усіх виплат, які здійснюють органи Фонду.
Загальні видатки на фінансування пенсій, житлових субсидій і пільг та страхових виплат жителям області у січні – червні становили 7820,9 млн гривень, що на 967,9 млн грн більше у порівнянні з першим півріччям минулого року.
Зокрема:
на виплату пенсій та грошової допомоги спрямовано 7097,0 млн грн (90,8% від загальної потреби);
видатки на виплату житлових субсидій та пільг становили 456,2 млн грн (5,8% від загальної суми);
267,7 млн грн (3,4% від загальної суми) спрямовано на фінансування страхових виплат («лікарняних», «декретних», «регресів»).
6085
Протягом першого півріччя 2024 року до бюджету Фонду в області з усіх джерел фінансування надійшло 7902,8 млн грн, або на 13,1 % більше, ніж у аналогічному періоді 2023 року.
Однак, як наголосила Наталія Кіш, залишається значною загальна заборгованість до Пенсійного фонду: станом на 1 липня вона сягнула 72,9 млн грн, з якої 61,2 мільйона – борг із відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.
Також зазначалося, що за перше півріччя фахівцями Головного управління:
– прийнято 17,8 тис. заяв на призначення/перерахунок пенсій та 22,5 тис. заяв на призначення/перерахунок субсидій і пільг;
– призначено 10,2 тис. нових пенсій (3,3 тис. – в умовах екстериторіального принципу роботи, 6,9 тис. – за зверненнями мешканців області), проведено 25,2 тис. індивідуальних перерахунків;
– опрацьовано 21,1 тис. звернень щодо призначення/перерахунку субсидій та пільг.
– проведено сім масових перерахунків пенсій (у т. ч. з березня – індексацію раніше призначених пенсій, з квітня – перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам) і 194 масові перерахунки субсидій та пільг.
6087
Загалом на обліку в Головному управлінні станом на 1 липня перебуває 253,7 тис. пенсіонерів (середній розмір пенсії у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 467,84 грн і становить 4666,64 грн), нараховується 18,3 тис. домогосподарств – отримувачів субсидій, 31,2 тис. осіб – отримувачів пільг та 1,1 тис. отримувачів страхових виплат.
Члени колегії розглянули й інші питання діяльності та дали конкретні доручення, які відображені у відповідних наказах.
На фото: під час засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради