20240719 145405

Робоча зустріч відбулась у рамках візиту в Україну представника Профспілки працівників будівництва та будівельних матеріалів (IG BAU) - Крістіана Бека, керівника департаменту Федерального виконавчого комітету IG BAU. 

Візит відбувся на запрошення Профспілки будівельників України. Український та німецький колеги провели ці два дні, зустрічаючись із профспілковими організаціями ПРОФБУД, керівництвом Федерації профспілок України: Головою ФПУ Григорієм Осовим, заступником Голови ФПУ Василем Андреєвим.  Також відбулись зустрічі на підприємствах, з українськими роботодавцями, обмін досвідом щодо проведення соціального діалог у галузі. Гості відвідали Броварський професійний коледж, який готує майбутніх працівників будівельної галузі.

“Для нас, як для західноєвропейських профспілок, важливо, щоб в об'єднаній Європі сильні, вільні профспілки були частиною суспільства і системи. І ми закликаємо вас продовжувати вашу боротьбу за гідні робочі місця, за здорові та безпечні умови праці, за все, що необхідно для гідного життя у повоєнний час”, - зазначив Крістіан Бек. 

Він звернувся зі словами солідарності до українських спілчан від німецьких братів і сестер.

Профспілка будівельників України (голова - Василь Андреєв) зі свого боку, також багато вкладає в те, щоб розвивався цей навчальний заклад. Інші навчальні заклади також допомагають з реалізацією програми короткотермінового навчання для працівників будівельної галузі, яка спрямована на підготовку фахівців для відновлення України.

20240719 134420

“У нас була дуже цікава і насичена програма. Шкода, що коротенька. Ми завжди раді бачити наших німецьких і всіх європейських колег, які приїжджають до Києва. Це знак міцної солідарності для підтримки віри наших людей в найкраще мирне майбутнє”, - підкреслив Василь Андреєв.

Відео за посиланням:
https://youtu.be/mPxD9f_2vwM?si=o8F3jcCgCmCQWXIH

Пресцентр ФПУ