колаж 300724

Відповідно до укладеної угоди між НОК України та ГО "ВФСТ "Україна", на виконання Закону України "Про фізичну культуру і спорт", Стратегії розвитку олімпійського руху до 2028 року, поглиблення співпраці щодо проведення спільних заходів спрямованих на популяризацію олімпійського руху, підвищення рівня здоров’я громадян, сприяння фізичному і духовному розвитку населення відповідно до законодавства України та Олімпійської Хартії, збереження людського та спортивного потенціалу, на виконання Державної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту, Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року, Центральна рада Громадської організації "Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Україна" за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України, Федерації боксу України провела з 24 по 28 липня 2024 року  в м. Чернівці (вул. Білоруська 27б, СК "Локомотив") Відкритий чемпіонат ГО ВФСТ "Україна" з боксу за програмою "Хто ти, майбутній олімпієць?" серед юніорів та юніорок.

Привітали учасників змагань Голова ГО "ВФСТ "Україна" Наталія Омельчук, (направлені привітання) від тимчасово виконуючого обов’язків Міністра молоді та спорту України Матвія Бідного, Президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта, голови Федерації боксу України Олега Ільченка.

На урочистому відкритті та закритті змагань були поважні гості: Домніцак Руслан – заступник голови Чернівецької ОВА, Гуйтор Микола – перший заступник голови обласної ради, Кавуля Володимир – Почесний Консул Республіки Корея у м. Чернівці,  Марчук Василь - заступник начальника відділу молоді, фізичної культури та спорту Чернівецької ОВА, Макаренко Дмитро – начальник управління по фізичній культурі і спорту  Чернівецької міської ради, Просяний Олексій – депутат міської ради м. Чернівці – підприємець, меценат, Василинчук Павло – президент Чернівецької обласної федерації боксу.

Команди, що приймали участь: Чернівецька, Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Дніпропетровська, Херсонська, Київська, Рівненська, Львівська області та м. Київ. Кількість учасників – 108.

Командне місце серед юніорів:

1 місце посіла команда – Вінницької області

2 місце – Чернівецької області

3 місце  - Хмельницької області

Командне місце серед юніорок:

1 місце посіла команда – Дніпропетровської області

2 місце – Хмельницької області

3 місце – Івано-Франківської

Також розігрувалися номінації:

кращий боксер - Тімофті Валентин (Чернівецька область)

краща технічно-тактична підготовка - Логін Ігор (Вінницька область)

За волю до перемоги – Рохтин Данило (Дніпропетровська область)

краща боксерка - Овсепян Уляна (Хмельницька область)

краща технічно-тактична підготовка - Жмуріна Кіра (Дніпропетровська область)

За волю до перемоги - Довбенко Діана (Рівненська область)

Переможці та призери змагань отримали кубки, медалі та грамоти ГО "ВФСТ "України".

ГО "ВФСТ "Україна"