IMG 2085

Воєнне лихоліття торкнулось сьогодні кожного українця, кожний трудовий колектив. Починає зменшуватися й рівень соціальної підтримки людей. 

В дуже складних умовах працюють сьогодні й підприємства житлово-комунального господарства області. Тому так важливо зараз використовувати всі можливості для стимулювання та підтримки членів профспілки. Саме про це йшла мова на черговому засіданні президії Дніпропетровської обласної профорганізації  працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, яке відбулося 31 липня. Учасники заходу спільно з представниками галузевого департаменту ОВА розглянули підсумки обласних громадських оглядів стану і умов охорони праці,  на звання кращого серед робітників провідних професій, за стабільне та якісне забезпечення споживачів.

В ході проведення у другому кварталі цього року огляду стану умов і охорони праці, зазначила голова обкому профспілки Анастасія Демідова, на виконання комплексних заходів з поліпшення умов і безпеки праці в галузі було освоєно понад 210 млн. грн., що дозволило поліпшити умови праці 1296 працюючих (в т. ч. 503 жінкам). Більшість підприємств ЖКГ виконали умови цього огяду, працювали без травм і аварій. Серед кращих були названі КП ДОР «Аульський водовід», КП «Дніпроводоканал», Синельниківський водоканал, КП «Коменергосервіс», КП «Теплоенерго», КП «Міськсвітло» (м.Дніпро), Кривбасводоканал, Жовтоводський водоканал, КП Кам’янська ТПК, «Криворіжтепломережа» та інші.

         Не забувають в галузі й про підтримку працівників, які у важких умовах сумлінно виконують свої професійні обовязки. Переможцями огляду серед провідних професій, зокрема, визнані водій трамвая Людмила Бескровна, водії тролейбусу Руслан Федаш, Юрій Засенко і Олександр Горшенін, слюсарі-ремонтники Володимир Кисіль, Сергій Несмашний, Леонід Кернічний, Олександр Калініченко, машиніст насосних установок водоводу Ольга Катеринич та інші. Всі вони будуть відзначені доплатою до посадового окладу.

IMG 2130

         Голова обкому профспілки А.Демідова закликала профспілкових працівників, господарських керівників активізувати участь у галузевих оглядах, знаходити можливості для посилення соціального захисту трудящих, підвищення рівня оплати праці.

         На засіданні президії розглядалось також дуже важливе сьогодні питання щодо підготовки галузі до роботи в осінньо-зимовий період. Зараз ця робота йде повним ходом. На сьогодні забезпечена готовність об’єктів (котельні, освітні, медичні та інші заклади) на 60 %. Але є проблеми в регіонах, які піддаються ворожим обстрілам. Дуже складним є і фінансово-економічний стан підприємств. Найголовнішими є зараз прискорення фінансування ремонтів мереж теплопостачання, придбання необхідного опалювального обладнання, впровадження заходів з енергозбереження. Постановою президії обкому з цього питання передбачено посилення контролю за підготовкою до зими обласного (міських) комітетів профспілки та фахівців галузевого департаменту ОВА, а також створення обласної комісії для вивчення проблем у цій роботі на окремих підприємствах та інше.

        На засіданні розглядались також інші актуальні питання діяльності облпрофорганізації.

        У роботі президії обкому профспілки взяв участь і виступив голова Обласного обєднання профспілок Анатолій Яловий.

Детальніше: http://www.doop.dp.ua/news/1257-dbayuchi-pro-lyudinu-pratsi

IMG 2128

                    Прес-центр

Дніпропетровського облпрофобєднання