IMG 5613

Традиційно у другу неділю серпня ми відзначаємо День будівельника, а   в регіонах України проходять приурочені до цього свята заходи.

У ці знакові для всіх нас дні, хочу привітати наших колег – будівельників із професійним святом, а особливо тих, які в цей час будують оборонні споруди, що забезпечують захист українських військових уздовж лінії фронту з російським агресором та побажати міцного здоров’я, якомога скорішої перемоги та кожного дня улюбленої праці.

7 серпня ц.р. відбувся міністерський захід, де разом із Профспілкою будівельників, Будівельною палатою зібрались керівники найбільших будівельних корпорацій та підприємств із усієї України, щоб обговорити основні питання відновлення України. В своєму виступі я підкреслив, що роботодавці і Профспілка мають домовитись про рівень мінімальних гарантій для будівельників, щоб ми нарешті перестали розмовляти про дефіцит людського капіталу в Україні.

Переваги співпраці соціальних партнерів продемонструвала презентація результатів ініціативи Профспілки будівельників щодо хабової професійної освіти частковим кваліфікаціям, яку ми запустили у 2022 р, у 2023 році і готуємось до відкриття навчального центру у Києві. Переконаний, що будівельним фірмам варто доєднатись до такої форми роботи, щоб  разом з профспілками фінансувати і готувати для себе кадри з виробничих спеціальностей, залучаючи до навчання жінок, які не підлягають мобілізації.

У своєму виступі заступник Міністр інфраструктури, розвитку громад і територій Наталія Козловська підтримала профспілкову позицію та окреслила коло критичних проблем з кадрами у будівництві, поділилася планами міністерства щодо діяльності будівельної галузі на наступний рік, побажала всім плідної роботи, миру і загального добробуту, який має нести наша галузь у мирний час, а у військовий тим більше.

Пресцентр ФПУ