Терл  копія f621dIMG 1413 61d8a

Відповісти на це запитання можуть не всі. Здебільшого називають: профспілки – і це не може не тішити. Під час цікавого та корисного право просвітницького заходу працівники АТ «Гідросила», а потім АТ «Ельворті» почули детальні відповіді. У них в гостях, крім т.в.о Голови ФПО Оксани Терлецької та голови обласної організації  Профспілки працівників автомобільного та сільгоспмашинобудування Леоніда Козинця, побували представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області Галина Лугова, регіональний експерт Тетяна Мамалига та керівник відділення НСПП в області Оксана Крайносвіт. На обох підприємствах гостей зустрічали і представляли голови профкомів ЄППО «Гідросила» Сергій Олійник і АТ «Ельворті» Володимир Моторний та директор з персоналу Світлана Кулик. Присутні мали можливість поспілкуватися з головою правління, генеральним директором АТ «Гідросила» Євгенієм Засінцем.лугова 98643
Відкрила зібрання Оксана Терлецька, яка зазначила, що з початку агресії росії, головним завданням профспілок стали підтримка ЗСУ, забезпечення трудових колективів роботою і зарплатою.

До розмови про порушення конституційних прав і роботу профспілок щодо їх усунення підключилися найближчі профспілкові партнери Галина Лугова і Оксана Крайносвіт.група c9b70
Йшлося про структуру та завдання представництва Уповноваженого ВРУ, напрямки роботи інституції та ін.

Зокрема зазначалось, що за період діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, а це 25 років, служба посприяла вирішенню 3202 колективних трудових спорів, у ході яких було висунуто 7240 вимог найманих працівників, представників профспілок. Вирішено 3101 колективний трудовий спір, задоволено близько 7 тисяч вимог працівників. Керівник відділення підкреслила: які б не виникали конфліктні ситуації, вирішити їх можна – для того і діє служба, щоб знаходити вихід.

Детальніше: www.fpo.kr.ua/index.php?view=article&id=1791%3A2024-08-08-17-02-09&tmpl=component&print=1&layout=default&page=&lang=uk

Марія Іванова
Пресцентр ФПО