колаж 130824

Відповідно до укладеної угоди між НОК України та ГО "ВФСТ "Україна", на виконання Закону України "Про фізичну культуру і спорт",  Стратегії розвитку олімпійського руху до 2028 року, поглиблення співпраці щодо проведення спільних заходів спрямованих на популяризацію олімпійського руху, підвищення рівня здоров’я громадян, сприяння фізичному і духовному розвитку населення відповідно до законодавства України та Олімпійської Хартії, збереження людського та спортивного потенціалу, на виконання Державної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту, Стратегії розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року, Центральна рада Громадської організації "Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Україна" за підтримки Міністерства молода та спорту України, Національного олімпійського комітету України, Федерації боксу України провела з 07 по 11 серпня 2024 року  в м. Чернівці (вул. Білоруська 27б, СК "Локомотив") Відкритий чемпіонат ГО ВФСТ "Україна" з боксу за програмою "Хто ти, майбутній олімпієць?" серед юнаків та дівчат.

Привітали учасників змагань Голова ГО "ВФСТ "Україна" Наталія Омельчук, (направлені привітання) від тимчасово виконуючого обов’язків Міністра молоді та спорту України Матвія Бідного, Президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта, голови Федерації боксу України Олега Ільченка.

На урочистому відкритті та закритті змагань були поважні гості: Мазурашу Георгій - народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту, Гуйтор Микола – перший заступник голови Чернівецької обласної ради, Поп Каріна - заступник голови Чернівецької районної військової адміністрації, Ковальський Антон - керівник обласної прокуратури Чернівецької області, Нечитайло Віктор - начальник Головного управління національної поліції в Чернівецької області, Макаренко Дмитро – начальник управління по фізичній культурі і спорту  Чернівецької міської ради, Цуркан Володимир - заступник начальника Чернівецького обласного відділення комітету ФК і спорту МОН України, Василинчук Павло – президент Чернівецької обласної федерації боксу, Чумаков Андрій - президент Хмельницької обласної федерації боксу, Германюк Юліан Степанович - голова Чернівецької обласної організації ФСТ «Україна» та інші.

Команди, що приймали участь: Чернівецька, Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Київська, Рівненська, Львівська області та м. Київ. Кількість учасників – 90. В змаганнях також приймали участь спортсмени Республіки Молдови - 4 чол.

Командне місце серед юнаків: 1 місце посіла команда – Чернівецької області,

2 місце – Хмельницькоі області,

3 місце  - Вінницької області.

Командне місце серед дівчат:

1 місце посіла команда – Хмельницькоі області,

2 місце – Чернівецької області.

Також розігрувалися номінації:

кращий боксер - Чернешов Роман (Хмельницька область),

краща технічно-тактична підготовка - Соловйов Артем (Чернівецька область), за волю до перемоги - Сав Алі Керім (м. Київ).

Переможці та призери змагань отримали кубки, медалі та грамоти ГО "ВФСТ "України".

ГО "ВФСТ "України"