1723535193 gt8onexxgaacdtg

Як уже повідомлялося, з 26 липня до 2 серпня 2024 року у Буенос Айресі відбувся X Всесвітній Конгрес Інтернаціоналу Освіти. Гасло міжнародного з’їзду – «Розвиток освітянських профспілок, популяризація професії вчителя, захист демократії».

За регламентом Всесвітній конгрес Інтернаціоналу Освіти відбувається раз на 5 років та передбачає обрання керівного органу – Виконавчої ради Інтернаціоналу освіти на наступний період. 

Президентом Інтернаціоналу освіти було обрано Мугвену Малулеке з Профспілки працівників освіти Південноафриканської Республіки. Він змінив на посаді Сьюзан Хопгуд, яка склала свої повноваження після 15 років служіння освітянській міжнародній спільноті. 

Генеральним секретарем Інтернаціоналу Освіти на новий термін було переобрано Девіда Едвардса. 

Також до складу увійшли Віце-президенти за регіонами, зокрема, з питань Африки – Марієме Сахо Дансохо з SYPROS (Сенегал), Азійсько-Тихоокеанського регіону – Такаші Каджівара з JTU (Японія), Європи – Йоханна Яара Остранд з STU (Швеція), Латинської Америки – Елено Араужо з CNTE (Бразилія), Північної Америки й Карибського басейну – Беккі Прінгл з NEA (США). 

Від Профспілки працівників освіти і науки України до керівних органів Інтернаціоналу Освіти обрано заступницю Голови Профспілки Ольгу Чабанюк.

Джерело: https://pon.org.ua/novyny/11313-obrano-kerivnyctvo-internacionalu-osvity.html

342 n 150824

Профспілки працівників освіти і науки України