b9d3fb285d0559c9f3beadd2e2bbe856

Голова Депутатської групи «Довіра» у Верховній Раді України Олег Кулініч поінформував Голову ФПУ Григорія Осового про розгляд Заяви ФПУ з приводу намірів КМУ ввести мораторій на наступні три роки на підвищення основних державних соціальних стандартів і гарантій.

У листі повідомляється, що напрацювання профспілок доведено до відома народних депутатів – членів депутатської групи «ДОВІРА» і будуть враховані в рамках законотворчої діяльності під час опрацювання проекту Державного бюджету на 2025 рік.

Нагадуємо, що Федерація профспілок України ухвалила Заяву у зв’язку із намірами Кабінету Міністрів України «заморозити» на 3 роки розміри мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму та посадових окладів у бюджетній сфері, що передбачено у схваленій Урядом Бюджетній декларації на 2025-2027 роки (постанова КМУ від 28.06.2024 № 751).

На переконання профспілок, у разі прийняття такого рішення постраждають всі верстви населення і держава через недоотримання надходжень у вигляді податків і зборів до бюджетів всіх рівнів та Пенсійного фонду. Це негативно позначиться й на обороноздатності держави.

Враховуюче зазначене, ФПУ звернулась до Депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України із закликом не допустити «замороження» основних державних соціальних стандартів і гарантій.

Пресцентр ФПУ