306
23 серпня, у День Державного Прапора України, синьо-жовтий стяг замайорів на площі Богдана Хмельницького в обласному центрі Закарпаття.
В урочистостях взяли участь заступниця голови Закарпатської облпрофради Магдалина Глушеня, профспілкові активісти, соціальні партнери профспілок. На найвищий флагшток краю національний прапор підняв десятирічний Владислав, син полеглого захисника Юрія Щобака з Ужгородщини.
Батько хлопчика загинув у квітні 2022 року в боях під Луганськом.
307
Разом усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які віддали свої життя, щоб український прапор здійнявся над кожним звільненим українським містом і селом.
24 серпня Закарпаття першим привітало наших співвітчизників зі святом Дня Незалежності України.
Мистецько-патріотична акція від Заслуженого академічного Закарпатського народного хору цьогоріч відбулася на площі Народній в м. Ужгороді.
Спільна молитва вперше об'єднала на площі онлайн українців та небайдужих людей з різних куточків світу – США, Канади, Австралії, Австрії, Польщі, Угорщини, Словаччини, Молдови, Латвії, Литви та інших.
305
О 6-й ранку Закарпатський народний хор заспівав «Молитву за Україну», Державний Гімн України.
Було виконано й інші твори. Зокрема, «Отче наш» прочитали мовами національних спільнот, які живуть у Закарпатській області.
Після спільної молитви відбулося покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку. Хвилиною мовчання згадали наших захисників і захисниць, цивільних українців, які загинули від рук російського агресора.
308
На фото:
-
під час відзначення Дня Державного Прапора України і Дня Незалежності України в м. Ужгороді
Сергій Баранчиков,
пресцентр Закарпатської облпрофради