2798a9c8a18adc93947c7fe26307cf82

Федерація профспілок області звертається до народних депутатів України від Вінниччини з вимогою відхилити Урядові пропозиції до Бюджетної декларації на 2025-2027 роки щодо запровадження мораторію на підвищення основних державних соціальних стандартів і гарантій, які Уряд пропонує встановити в порушення чинного законодавства та Конституції України.

   СПО об’єднань профспілок, який є стороною соціального діалогу, відповідно до законодавства своєчасно направив до Уряду аргументовані Профспілкові пропозиції до проекту Бюджетної декларації на 2025-2027 роки щодо підтримання життєвого рівня людей в умовах воєнного стану та інфляційних зростань цін, тарифів та вартості послуг.

   Однак, пропозиції профспілок повністю проігноровані Урядом.

  Тим самим, влада вкотре не виконує свої прямі зобов’язання щодо встановлення економічно обгрунтованих розмірів основних державних соціальних стандартів – прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати, ігноруючи чинне законодавство та конституційні норми і міжнародні зобов’язання України.

   Вважаємо такі дії неприпустимими, особливо сьогодні, коли Україна  вступила у переговорний процес щодо набрання членства в ЄС,  де переважає верховенство права.

   Від прийняття таких рішень постраждають усі –  працівники, пенсіонери, безробітні, інші соціально вразливі категорії громадян. І сама держава постраждає через недоотримання надходжень у вигляді податків і зборів, які вкрай необхідні для забезпечення обороноздатності країни.

   Переконані, що намагання Уряду вирішити проблеми держави за рахунок фактичного грабунку людей, які самовідданою працею, ризикуючи життям, забезпечують обороноздатність країни і функціонування економіки, є величезною помилкою.

   Ми вимагаємо, щоб народні депутати України від Вінниччини не голосували за Урядові пропозиції до Бюджетної декларації на 2025-2027 роки щодо запровадження мораторію на підвищення основних державних соціальних стандартів, а домагалися встановлення основних державних соціальних стандартів – прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати – відповідно до рівня, визначеного чинним законодавством України і Конвенціями Міжнародної організації праці та ЄС.

  

Прийнято на засіданні Президії

Федерації профспілок Вінницької області