MG 4600

10-11 вересня 2024 року Центральна Рада профспілки «Машприлад» України у комбінованому форматі провела засідання і семінар голів профспілкових комітетів та керівників територіальних організацій профспілки.

     На засіданні ЦР профспілки, яке відбулось у Києві у Будинку профспілок, розглянуто і прийнято постанови щодо  наступного з’їзду профспілки   та про стан переговорів з Мінекономіки щодо внесення змін до Галузевої угоди. Зокрема, визнано стан переговорів як ухилення посадових осіб Міністерства від переговорів з профспілкою.

 MG 4565

     У засіданні ЦР профспілки взяв участь і виступив заступник голови ФПУ Є.М. Драп’ятий.

    Під час семінару перед його учасниками виступили представники Мінекономіки з інформацією про  актуальні питання діяльності державних підприємств  сфери технічного регулювання.

    Учасники семінару ознайомилися з окремими аспектами економічного аналізу  діяльності підприємств в    процесі підготовки та ведення колективних переговорів, актуальними питаннями діяльності первинних організацій профспілки  (проведення звітно-виборних зборів/конференцій, організаційна, інформаційна, мотиваційна робота), з питаннями громадського контролю за охороною праці на підприємствах.

 MG 4594

Відбувся обмін досвідом роботи голів профспілкових комітетів, зокрема, з  укладення  колективних договорів та здійснення контролю за їх  виконанням.   

                Відбулось жваве спілкування учасників семінару, на жаль, у більшості випадків у форматі з використанням програми Zoom. Сподіваємося на очну зустріч після Перемоги України.

 MG 4575

                                                              Профспілка «Машприлад» України