IMG 2306

18 вересня в Будинку профспілок відбулась урочиста зустріч, присвячена 105-й річниці з часу створення Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту і шляхового господарства України.

 

Саме в 1919 р. в тодішньому Катеринославі було організовано губвідділ профспілки транспортних робітників (“Местран”), який відіграв значну роль в об’єднанні розрізнених тоді невеликих трудових колективів візників-гужовиків, перших автомобільних підрозділів, вантажників, дорожників. Це загалом сприяло й створенню трохи пізніше транспортної та дорожньої галузей. Шляхом запровадження колдоговірної системи профспілка добивалася своєчасної та гідної оплати праці і створення безпечних її умов, правового захисту працівників (особливо в період НЕПу), освітнього та культурного розвитку членів профспілки...

IMG 2295

Під час цього заходу, в якому взяли участь ветерани профспілки, колишні працівники апарату обкому, було висвітлено всі періоди діяльності обласної організації, йшлося й про нинішнє сьогодення. Ветерани поділилися своїми спогадами, згадали багатьох колег, які створювали історію профорганізації, віддали шану тим, кого вже немає поруч. Зокрема, добрим словом згадали керівників минулих років, зокрема, колишнього голову обкому, а потім багаторічного заступника голови облпрофобєднання Георгія Склярова, який багато зробив для розвитку профспілки.

З перших днів свого існування обком профспілки здійснює   координацію діяльності профкомів, автопідприємств і дорожніх організацій області з організаційно-правових, виробничо-фінансових, соціально-побутових та інших питань життєдіяльності членських організацій.

Дякуючи дієвій підтримці більшості господарників і профкомів, Обком, попри всі негаразди, зберігає напрацьований впродовж багатьох десятиліть авторитет на регіональному і державному рівнях. Він є складовою частиною Центральної Ради профспілки та Обласного обєднання профспілок, бере участь у всіх їхніх заходах.

Поряд з виробничими питаннями значна увага, до введення в Україні воєнного стану, приділялась оздоровленню і відпочинку працівників і членів їхніх сімей, а також організації і проведенню культурно-масових і спортивних заходів. Вже багато років піклуємось про підтримання в належному стані меморіалу воїнам-автомобілістам та дорожникам, які загинули під час Другої світової війни.

 IMG 2334

З самого початку російської агресії обком профспілки за підтримки трудових колективів бере активну участь в наданні допомоги ЗСУ, ТРО, волонтерським організаціям та ветеранам профспілки, які проживають у прифронтових регіонах нашої області. З 2014 року від початку АТО наша профспілка взяла шефство над військовим шпиталем, якому надається всебічна допомога.

Незважаючи на вкрай важкий фінансово-економічний стан та труднощі сьогодення ми не залишили без належного реагування жодного звернення керівництва військових частин, медзакладів, волонтерських організацій та ветеранів профспілки щодо надання безповоротної фінансової допомоги, ремонту спецтранспорту, придбання інвентаря, продуктів харчування, медикаментів, державної атрибутики, перевезення вантажів і гуманітарної допомоги. В цілому з початку повномасштабного вторгнення російських агресорів обком, при підтримці членських організацій, надав допомоги нашим воїнам на понаді 70 тис. грн.

IMG 2295

Велика вдячність за належне і оперативне реагування на звернення обкому керівництву і профкомам членських організацій:

-         ТДВ «Автопромінь» (ген. директор Д.В. Кубрак, голова ППО Н.В. Сириця)

-         ТОВ «АТП-11227» (І.О. Шрам, О.М. Кудряшова)

-         ТДВ «АТП-11228» (А.М. Цибук, Р.М. Тарасенко)

-         ТОВ «АТП-11231» (Л.Ю. Новікова, Л.А. Голіцина)

-         ПП «Зігфрід-М» (О.А. Мирошниченко, А.В. Ніколаєва)

-         ПП «Карлссон» (В.П. Бевзюк, В.В. Бердо)

-         ТОВ «АТП-11262» (О.В. Гвоздецька, М.В. Головко)

-         Служба відновлення інфраструктури (О.А. Коломійцев, М.Ю.Корж та ін.)

Напередодні ювілею президія обкому завчасно запропонувала членським організаціям подати кандидатури своїх представників для нагородження профспілковими відзнаками. Враховуючи багаторічну, сумлінну працю, зразкове виконання посадових обов’язків і громадських доручень, вагомий особистий внесок в організаційно-фінансове зміцнення профспілки та з нагоди ювілею профспілковими нагородами відзначено 78 осіб. Усім нагородженим вручені пам’ятні сувеніри з нагоди ювілею. З огляду на реалії сьогодення нагороди своєчасно передані членським організаціям для вручення лауреатам в трудових колективах. Ветеранам профспілки і діючим членам президії нагороди вручались в Будинку профспілок в день ювілею.

IMG 2311

Будь який ювілей - це добра нагода озирнутись на пройдений шлях, осмислити та оцінити зроблене, взяти на озброєння краще. Тримаймось!

В ЄДНАННІ НАША СИЛА! УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

 

Детально: http://www.doop.dp.ua/news/1274-roki-pratsi-i-borotbi

     Андрій Берчук,

голова Дніпропетровського обкому профспілки автомобілістів і дорожників України