600 6956 111024

Добре відомо, що Закарпаття – це справжня скарбниця для оздоровлення і відпочинку. В краї чиста екологія, дивовижна природа Карпат, цілющі вода і повітря, а також тиша й спокій, чого наразі так не вистачає більшості наших співвітчизників.

Лікування та відпочинок в мальовничих куточках Західної України пропонують санаторно-курортні заклади ПрАТ «Укрпрофоздоровниця».

Одним з унікальних та найдавніших курортів, що існує вже більше 130 років, є санаторій «Поляна». Він знаходиться у с.Поляна в 10 км. від м.Свалява Мукачівського району Закарпатської області. Це красиве і затишне місце, яке має особливий клімат і свій неповторний колорит. Розташоване воно у глибині долини, оточеної величезними горами, густо порослими віковими деревами реліктових здебільшого хвойних лісів. Тут сама природа сприяє зціленню, душевній гармонії та релаксу.

240384845 2911395069081154 2366685590918972702 n

Широку популярність як бальнеологічний курорт «Поляна» отримала завдяки мінеральним водам «Поляна Квасова», «Поляна Купель» та «Лужанська».

Ця група вуглекислих гідрокарбонатних, лужних вод Карпатського регіону схожа з водами Боржомської ущелини Грузії. Але, як свідчать результати досліджень, місцева вода за своїм складом та лікувальними властивостями практично не має аналогів у світі.

s s sanatoriy poliana 49

Її здобувають з джерела прямо на території здравниці. Вода застосовується для профілактики та лікування органів травлення (гастрит, виразка, панкреатит), порушень ендокринної та сечостатевої систем, а також для реабілітації пацієнтів, які нещодавно перенесли операції на органах травлення. Вона корисна для лікування цукрового діабету (легкого та середнього ступенів тяжкості), захворювань опорно-рухового апарату, легенів та дихальних шляхів. За її допомогою також можна лікувати нервові розлади, позбутися проблем, пов’язаних із серцем та судинами.

У санаторії «Поляна» надається перевага комплексному підходу до лікування, основаному на досвіді та професійних навичках лікарів і медичних працівників закладу. Тут використовується сучасне медичне обладнання, розробляються індивідуальні програми лікування і реабілітації, пацієнтам пропонуються  спеціально розроблене фахівцями санаторію дієтичне харчування.

IMG 20240923 144020

Як розповідає директорка санаторію Любов Бурак, за останні роки в «Поляні» впроваджуються нові програми санаторно-ку­рортного оздоровлення та реабілітації, в т.ч. для військових. Серед них: патологія опорно-рухового апарату, захворювання органів травлення, подолання наслідків вісцеральних поранень, патологій органів дихання, детоксикація, психологічна реабілітація тощо.

Виконуючи свою соціальну роль, «Поляна» надає можливість отримати санаторно-курортне лікування по пільговим путівкам, які окремі категорії громадян отримують від місцевих Управлінь соціального захисту населення, або через Фонд соціального страхування України.

Разом з водолікуванням у санаторії надається ціла низка оздоровчих процедур: лікувальні курси інгаляцій, ванн, масажу, а також магнітотерапія, фізіотерапевтичні, лазерні, косметологічні процедури. Є можливість пройти обстеження організму, здати  лабораторні аналізи, отримати процедури з очищення кишківника, зрощення тепло- і світлолікування.

417405835 877522744381947 7606093274344082105 n

- У нашого санаторію завжди був величезний потенціал саме через користь води, яка тут видобувається, - стверджує Любов Бурак. - Я працюю у санаторно-курортній сфері з 1986 р. Тривалий період очолювала представництво «Укрпрофоздоровниці» в Закарпатській обл.

2014 року прийшла до цього санаторію. Саме тоді відмінили соцстрах. А наші санаторії здебільшого залежали від коштів, що надходили від путівок, які надавались фондами соціального страхування. Тоді у санаторіїв були кошти, щоб робити ремонти, оновлювати лікувально-технічну базу. Коли зменшились надходження, почали з’являтись борги. Отже, санаторій я отримала разом із боргами.

bg main 111024

Вирішила так: насамперед, потрібно провести ремонт. Почала з освітлення, потім відновили бювет,  осучаснили номери у корпусах, зробили їдальню, клуб, полагодили труби та інші комунікації. Раптом нагрянула пандемія, а після неї - війна. А ще АРМА наклала арешт на наш санаторій як профспілковий об'єкт.

Тому проблем, нажаль, багато: зменшилась кількість персоналу, багато виїхали за кордон, дехто пішов на фронт. Зараз на роботу до нас майже ніхто не приходить. Молодь також не йде сюди, бо зарплата невелика. У нас лишились працювати лише ті, хто присвятив своє життя цій роботі, - ті, хто любить свій санаторій і переживають за нього. Усі вони досвідченні фахівці і мають дуже великий досвід у цій сфері.

284179400 409810781153148 7870233895730154702 n

Те, що негайно потребує вирішення, – питання з розміром виплат за землю і на майно. Вважаю, що ці податки для санаторіїв непомірно високі. Потім потрібно опалювати приміщення, утримувати усі споруди, що потребує великих витрат. Тому вихід – у пошуку інвестора та подальшому спільному господарюванні.

Я вважаю, що у нас завжди була непогана система «Укрпрофоздоровниці»: ми опікувались тим, щоб завдяки лікувальним і профілактичним заходам зберегти здоров’я людей, а також забезпечити реабілітацію після перенесених захворювань, чи виробничих травм.

Подібної організації санаторно-ку­рортного лікування для трудящих не існує ніде.

IMG 20240919 131717

І до сьогодні саме у профспілкових санаторіях на доступних умовах можуть оздоровитися трудящі та члени їхніх родин, студенти, пенсіонери, окремі соціально вразливі категорії населення.

Основним для нас на сьогодні є збереження та вдосконалення ма­теріально-технічної бази оздоровниць і раціо­нального її використання. Переконана, що наші санаторії мають перспективу для подальшого розвитку і можливості покращити своє матеріальне становище, не зважаючи на складні умови сьогодення.

Отже, поєднання унікальних мінеральних джерел з природними красотами і цілющим гірським повітрям роблять «Поляну» ідеальною оздоровницею і приваблює сюди тисячі відпочиваючих як з України, так і з інших країн.

IMG 20240920 100835 622

У санаторії наявні: ефективне лікування, розумні ціни, смачне і різноманітне харчування, власний бювет. Це надає можливість не тільки відпочити, але значно покращити стан свого здоров’я.

з урахуванням сезону та кількості днів відпочинку в санаторії розроблена гнучка цінова пропозиція.

У корпусах є номери різних категорій. У кожному з них: холодильник, телевізор, санвузол, меблі та інші зручності для проживання. Водопостачання холодної та гарячої води цілодобове. На період військового стану в Україні санаторій забезпечує в повному обсязі проживання та дієтичне харчування. Для групових замовлень діють індивідуальні знижки.

IMG 0cc82a3420a2cdc130b7f7e769b8de21 V 

Замовляйте путівки в «Поляну» за вигідними цінами!

До 31.10.2024 р. оголошена акційна пропозиція: при купівлі путівки від 10 днів у санаторії “Поляна”, 3 дні проживання та лікування БЕЗКОШТОВНО!

Встигніть забронювати осінній відпочинок з приємним бонусом вже сьогодні!

Більш детальна інформація: https://sanpolyana.com/

420223956 910071437793744 081024

Пресцентр ФПУ