01 091024 066

На Близькому Сході спостерігається значне погіршення безпеки та ескалація військових дій, що загрожує регіональною війною, оскільки військові дії розширюються в Лівані та на півночі Ізраїлю.

Нинішня ескалація цього конфлікту, що триває десятиліттями, який розпочався з жахливого нападу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року, призвела до величезних жертв, особливо серед палестинського цивільного населення в Газі, а тепер ще більше посилилася через ракетні обстріли Ізраїлю з боку Лівану та Ірану і розширення ізраїльських військових операцій в Лівані.

Сотні тисяч цивільних осіб в обох країнах були змушені покинути свої прикордонні села і міста, рятуючись від руйнівних військових операцій, не маючи доступу до предметів першої необхідності.

Розширення війни в Лівані посилить погіршення умов життя, оскільки ринок праці, який і без того сильно постраждав від економічної кризи, що переслідує країну протягом багатьох років, продовжує руйнуватися.

МКП наголошує на необхідності міжнародного співробітництва для припинення насильства та забезпечення довгострокового вирішення проблеми для населення регіону шляхом діалогу, поваги до міжнародного права, зокрема, гуманітарного права та прав людини, а також повної імплементації відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН, спрямованих на досягнення рішення, що передбачає існування двох держав.

Крім того, МКП закликає до негайного припинення вогню, звільнення всіх заручників і надання термінової гуманітарної допомоги цивільному населенню Гази та Лівану, яке страждає від гострої нестачі продовольства, води та медикаментів.

Генеральний секретар МКП Люк Тріангл висловив глибоку стурбованість впливом конфлікту на цивільне населення: «Страждання простих людей нестерпні. Ми вимагаємо припинення спіралі насильства і негайного початку глобальної мирної ініціативи, яка виправдає надії людей в регіоні на мирне співіснування в рамках демократії та соціальної справедливості. Цей конфлікт потребує того, щоб основні міжнародні гравці встали і сказали «НІ» поточній ескалації».

МКП підтверджує свою підтримку і солідарність з цивільним населенням і працівниками в регіоні і закликає до посилення профспілкової солідарності для підтримки зусиль своїх членських організацій в регіоні, спрямованих на надання допомоги постраждалим від війни.

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) представляє 191 мільйон членів 337 членських організацій у 167 країнах і територіях.

За більш детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до прес-служби МКП за телефоном +32 2 224 02 53 або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Джерело: https://www.ituc-csi.org/stop-aggression-and-war-ituc