20231012 093623

15 жовтня 1919 року Центральне бюро профспілок Подільської губернії своїм першим протоколом фіксує рішення про створення міжгалузевого профспілкового об’єднання. Отже, сьогодні    Федерації профспілок Вінницької  області виповнилось 105 років.

Це символічна дата, яка прокладає місток від минулого до сьогодення, спонукає повернутись до фахової скарбниці ветеранів, поєднувати їх досвід із діяльністю сучасників.

Об’єднання профспілок Вінниччини пройшло непростий історичний шлях свого розвитку в мінливих соціально-економічних умовах.

      Це були віхові роки становлення, розбудови і здобутків та подолання перешкод і спротиву, розчарувань і поразок.

     Незважаючи на нелегкі часи і труднощі, об’єднання змогло зберегти свою організаційну структуру та ствердитись, як найчисельніша громадська організація області та визнаний лідер профспілкового руху країни.

    В період  реформаторських змін в державі, військових дій  та втрати частини території, профспілковий рух переживає не найкращі часи.

    Наше об’єднання з перших днів повномасштабної  війни визначило пріоритетним напрямком роботи підтримку Збройних сил та обороноздатності країни.

    Ми усвідомлюємо, що від ФПО, яка є найчисельнішою громадською організацією області, в значній мірі залежить поступальний розвиток області, і в цьому полягає наша висока відповідальність перед суспільством за результати своєї діяльності.

   Бажаємо усім спілчанам та ветеранам профспілкового руху міцного здоров’я та довголіття, професійного і особистого щастя, упевненості та виваженості, плідної праці у благородній справі відстоювання соціально-економічних та трудових прав трудящих.

   Висловлюємо  вдячність кожному члену профспілки за його внесок у   зміцнення наших рядів!

 91a3fd8ae5d32ee912c8819cabab1e0b L

Джерело: http://vinfpo.org.ua/

Федерація профспілок Вінницької  області