1171
В м. Ужгороді 12 жовтня відбулися Всеукраїнський турнір пам'яті воїнів ЗСУ, які загинули під час збройної агресії російської федерації проти України, і 30-а ювілейна спартакіада профспілок, присвячена 80-річчю утворення Закарпатської обласної ради профспілок та Дню захисників і захисниць України.
На старт змагань вийшли 10 команд обласних організацій галузевих профспілок та команда ветеранів Збройних сил України - усього майже 150 учасників.
На урочистій церемонії відкриття учасників та гостей тепло привітали голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, заступник голови ФСТ "Спартак" Григорій Верзун, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар'яна Марусинець, голова ГО "Рада ветеранів Закарпаття" Генріх Пфістер.
Іван Зелінський з нагоди 30-річчя спартакіади профспілок вручив Почесні грамоти облпрофради багаторічним організаторам профспілкових спартакіад Владиславу Кушнірчуку, Анатолію Плєханову, Миколі Щадею.
1168
Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять загиблих у роки війни воїнів та мирних мешканців, в тому числі і спортсменів. На відкритті прозвучав Гімн України, піднято Державний прапор України. У залі було встановлено скриньку, до якої присутні на змаганнях могли здійснити донати воїнам 128-ої Закарпатської окремої гірсько- штурмової бригади.
Змагання з видів спорту були особисто-командними.
У кульовій стрільбі перше місце зайняла команда профспілки працівників освіти і науки, друге - охорони здоров'я, третє - будівництва і промбудматеріалів.
У шашках призерами змагань стали спортсмени профспілок культури, освіти і науки, житлово- комунального господарства, у шахах - культури, освіти і науки, охорони здоров'я.
1169
Перші три місця в настільному тенісі зайняли команди освіти і науки, агропромислового комплексу, культури, в дартсі - освіти і науки, будівництва і промбудматеріалів та ветеранів ЗСУ.
Шостим видом змагань був волейбольний турнір, який згідно Положення не входив до загальнокомандного заліку. Призерами стали волейболісти профспілок працівників культури, освіти і науки, житлово- комунального господарства.
Призери змагань в особистій першості нагороджені медалями та дипломами, а команди - призери у видах - дипломами, медалями та кубками організаторів.
Нагороди вручили заступник голови ФСТ "Спартак" Григорій Верзун, голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, голова ГО "Рада ветеранів Закарпаття" Генріх Пфістер.
За підсумками 5 видів переможницею 30-ої ювілейної спартакіади профспілок в загальнокомандному заліку стала збірна команда Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України (голова Тетяна Повханич).
Друге місце зайняла команда Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури України (голова Наталія Товтин), третє - обласної профспілкової організації працівників будівництва і промбудматеріалів України (голова Василь Пазяк).
1175
Вдало виступили на змаганнях команди обласних організацій профспілок: охорони здоров'я (Володимир Турок), АПК (Ганна Кулик), ЖКГ (Іван Зелінський), Закарпатської дирекції АТ "Укрпошта" (Ганна Кучак), державних установ (Діана Гондорчин), торгівлі, громадського харчування та послуг (Наталія Кузьма), лісових галузей (Михайло Черепаня).
На засіданні Президії Закарпатської облпрофради команди - призери отримають Кубки та дипломи. Вони не нагороджуються грошовими преміями, а здійснюють пожертвування (1 місце - 4000 грн, 2 місце - 3000 грн, 3 місце -2000 грн. - загалом 9000 грн ) на підтримку Збройних сил України, а саме воїнам 128-ої Закарпатської окремої гірсько - штурмової бригади.
На фото: проходять Всеукраїнський турнір пам'яті воїнів ЗСУ, які загинули під час збройної агресії російської федерації проти України, і 30-а ювілейна спартакіада профспілок, присвячена 80-річчю утворення Закарпатської обласної ради профспілок та Дню захисників і захисниць України.
1167
Фото автора
Сергій Баранчиков
пресцентр Закарпатської облпрофради