IMG 20241018 121359

18 жовтня відбулись урочистості з нагоди початку роботи на базі профспілкового готелю «Дружба» (м.Київ) спортивно - оздоровчого та реабілітаційного центру.

У заходах взяли участь керівники членських організацій ФПУ, члени наглядової ради ПрАТ «УКРПРОФТУР», представники органів місцевої влади та громадських організацій.

Відкриття у столиці багатопрофільного спортивно-оздоровчого закладу, де окрім занять спортом надаватимуться послуги з лікування та реабілітації, зокрема, ветеранам війни, інвалідам, які отримали травми або каліцтва під час бойових дій, а також військовослужбовцям, є неординарною подією.

IMG 20241018 211024098

Його було створено завдяки колективу підприємства "Укрпрофтур" на виконання рішення Президії ФПУ. Про це на церемонії відкриття Центру повідомив голова Наглядової ради ПрАТ «УКРПРОФТУР», член Президії ФПУ Ярема Жугаєвич.

Цей суперсучасний Центр працюватиме для наших громадян: членів профспілок представників трудових колективів, але ми вважаємо і Наглядова рада це підтвердила, що він також буде надавати послуги і військовослужбовцям, ветеранам ЗСУ, які зазнали шкоди для здоров’я внаслідок бойових дій.

IMG 20241018 120538

Для нас це важливе завдання, адже, одним з пріоритетів своєї діяльності в сучасних умовах профспілки вбачають у наданні всебічної підтримки і допомоги ЗСУ, Силам оборони України, а також участі у відбудові України після завершення війни.

Владислав Зволинський, заступник голови Печерської районної в м. Києві державної адміністрації у своєму виступі подякував всім, хто був причетний до створення Центру. Він підкреслив, що «тепер у Печерському районі з’явилось ще одне чудове місце для занять спортом, для реабілітації, спілкування один з одним. На сьогодні місія нашої громади полягає у тому, щоб скоріше повернути людей, які пройшли війну, до мирного життя. Тому вітаю усіх з цією хорошою подією»!

IMG 20241018 120846

Виступаючи перед присутніми генерал-майор ЗСУ, перший заступник начальника Київської міської військової адміністрації Володимир Кидонь наголосив: «Все, що тут і зараз робиться, це - на благо людини, щоб кожен громадянин, військовослужбовець і ветеран мав можливість оздоровлюватись та підтримувати стан свого здоров’я. Також, вважаю, що це вагомий внесок у майбутнє нашої держави.

Ми обов’язково переможемо, і тоді буде зроблено ще багато добрих справ для людей, які сьогодні в окопах віддають все задля перемоги. Для них та їхніх сімей це дуже добра справа. Дякую вам!

Він передав подяку за виконану роботу керівництву та всьому колективу ПрАТ «УКРПРОФТУР» від начальника Київської міської військової адміністрації генерал-полковника Сергія Попка. 

IMG 20241018 120829

Президент ПрАТ «УКРПРОФТУР» Сергій Стрілець назвав відкриття Центру особливою подією.

- Кожен, хто служив та служить у ЗСУ, силах оборони, є героєм та особливим прикладом. Ви захищаєте нас, тому настав час, щоб ми подбали про вас. Цей новий Центр – не просто чергова спортивно-оздоровча локація, а місце, де кожен, хто пройшов через жахи війни, матиме можливість знайти для себе тишу і спокій, відновити своє здоров’я після перенесених травм та повернутись до мирного життя. На жаль, з припиненням бойових дій, війна не закінчиться. Нам й надалі потрібні будуть сильні, здорові та вмотивовані захисники держави. Тому ми прагнемо зробити все можливе, щоб не тільки повернути здоров’я тим, хто присвятив себе служінню українському народові, а й надати їм віру в щасливе майбутнє.

IMG 20241018 120458

Також ми сподіваємось, що у нас будуть зміцнювати свої сили та м’язи нові чемпіони, які прославлятимуть нашу країну на спортивних змаганнях в усьому світі.

Дякую усім, хто підтримував нас, хто вклав свій час та енергію у створення цього сучасного спортивно - оздоровчого закладу. Нехай цей Центр з красномовною назвою «Дружба» стане символом здоров’я, сили та успіху для усієї нашої спільноти.

IMG 20241018 121512 09

За словами директора комплексу Валерія Давидюка, тут  працюватимуть реабілітаційні кабінети з сучасним медичним обладнанням, тренажерний зал для групових занять,  діятимуть фітнес зона, басейн, сауна.

У відділі реабілітації вестиме прийом лікар-реабілітолог та у залежності від діагнозу призначати процедури. Планується робота як з до операційними, так і після операційними пацієнтами, а також з тими, хто мають протези кінцівок. Безпосередньо у Центрі можна буде отримати фізіопроцедури, такі як м’яка ударно-хвильова, магніторезонансна терапія, хвильова терапія. Для ветеранів-військовослужбовців та окремих категорій спілчан діятиме система знижок.

IMG 20241018 122030

На думку представників Правління ПрАТ «УКРПРОФТУР», якщо досвід діяльності столичного центру «Дружба» матиме позитивні результати, практика щодо створення подібних центрів може бути запроваджена і на інших  підприємствах «Укрпрофтуру» в Україні.

IMG 20241018 122249

IMG 20241018 122912

IMG 20241018 122749

Пресцентр ФПУ