1435831134 depositphotos 11334994 m

На погодження СПО об’єднань профспілок від Мінсоцполітики надійшов проект постанови Кабінету Міністрів України «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі - Проект).

Проектом пропонується підвищити з 1 травня 2016 року базовий тарифний розряд ЄТС із збереженням грошового розриву між розмірами цього показника та мінімальною заробітною платою у сумі 265 грн. Також запропоновано підвищення посадових окладів на 10% у деяких галузях бюджетної сфери. Однак ці підвищення пропонується здійснити у межах видатків, передбачених у Державному бюджеті України на 2016 рік.

4 квітня ц.р. відбулося обговорення цієї Урядової ініціативи членами СПО об’єднань профспілок, під час якого було висвітлено не лише можливі позитиви, а і загрози від реалізації Проекту.

Звертаємо увагу, що у разі наявності пропозицій та зауважень, їх можна направити до 06.04.2016 р. на електронну адресу mlg@fpsu.org.ua.

З проектом постанови можна ознайомитися тут (http://spo.fpsu.org.ua/na-obgovorenni-v-spo/2225-proekt-postanovi-kmu-pro-pidvishchennya-oplati-pratsi-pratsivnikiv-ustanov-zakladiv-ta-organizatsij-okremikh-galuzej-byudzhetnoji-sferi-ta-vnesennya-zmin-do-deyakikh-postanov-kmu).

Департамент захисту

соціально-економічних прав