1350049100 sport sport

 

   16 квітня у Верховній Раді України відбулось засідання Комітету з питань сім′ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

 

   Комітет розглянув проект Закону України «Про Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки».

 

  Представив проект Закону Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін. Він підкреслив, що спортивна галузь вже більше року діє без загальнодержавної програми. Прийняття програми дозволить активізувати механізми реалізації державної політики у сфері фізичної культури та спорту, покращити матеріальну базу спорту.                         Так планується збудувати

50 плавальних басейнів, 2500 універсальних спортивних майданчиків, збільшити обсяги витрат на навчально-спортивну роботу в дитячо-юнацьких спортивних школах.

 

     Народні депутати України Сергій Топалов та Ігор Янків висловили свої пропозиції щодо можливостей реалізації програми.

 

     Необхідність скорішого прийняття спортивної програми підтримали представники Федерації профспілок України, Національного олімпійського комітету України та всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств.

 

     Члени Комітету ВРУ одноголосно проголосували за проект Закону та доручили голові Комітету Артуру Палатному доповісти з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України.

    

     Комітет ВРУ затвердив склад робочої групи для розробки пропозицій щодо забезпечення страхування життя та здоров’я спортсменів, які беруть участь у спортивних заходах. До складу робочої групи включено спеціаліста по спорту Федерації профспілок України.

  

      Комітет ВРУ підтримав внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» та затвердив Рекомендації слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім′ї, молодіжної політики, спорту та туризму щодо розвитку фізичної культури і спорту, які відбулись 13.03.2013 року за участю заступника Голови ФПУ Євгена Драп’ятого.

 

 

Департамент розвитку профспілкового руху ФПУ