1351614559 111

Найближчим часом відбудуться спільні слухання щодо оздоровлення дітей Міністерства соціальної політики та Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Таку домовленість було досягнуто на засіданні Комітету, в якому взяла участь Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. Народні депутати та Міністр, зокрема, обговорили питання, пов’язані з оздоровленням і відпочинком дітей, та домовилися про подальші спільні дії.

У своєму виступі Наталія Королевська зазначила, що Міністерство здійснює щотижневий моніторинг ситуації з оздоровленням та відпочинком дітей. «Загальна кількість школярів, які мають оздоровитися й відпочити протягом кампанії 2013 року, – 3 млн. 152 тис. осіб, що на 310 тис. дітей більше, ніж 2012 року», - сказала вона.

Зокрема, за оперативними даними, вже охоплено послугами оздоровлення та відпочинку 43 450 дітей-інвалідів, 67 217 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 624 134 дитини з багатодітних та малозабезпечених сімей та 298 322 дитини, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Загалом, за словами Міністра, на відпочинок та оздоровлення цього року витрачено близько 2 млрд. грн. – майже на 250 тис. грн. більше, ніж торік. Зокрема, збільшення відбулося за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності: Правління Фонду затвердило фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб на суму 386,2 млн. грн. Це на 170,4 млн. грн. або на 79% більше, ніж 2012 року.

Наталія Королевська також уточнила, що остаточні підсумки оздоровчої кампанії будуть підбиті на розширеній нараді у вересні, до участі в якій будуть запрошені й народні депутати.

Прес-служба Мінсоцполітики