DSC 4165

 

На базі “Навчально-методичного центру” Федерації профспілкових організацій Чернігівської області відбувся семінар за участю фахівців - відповідальних за інформаційну роботу членських організацій ФПУ.

Організатором заходу виступив Інформаційно-аналітичний центр апарату ФПУ, зібравши в одній аудиторії досвідчених інформаційників, а також молодих фахівців профспілкових організацій, які працюють над впровадженням новітніх інформаційних технологій.

Програма навчання була дуже насиченою та розрахованою на два дні. На початку занять керівник Інформаційно-аналітичного центру ФПУ Ю.І.Работа представив оновлену Концепцію інформаційної діяльності ФПУ. Він закликав колег взяти активну участь у обговоренні Концепції та розробці заходів щодо її реалізації. Її планується винести на затвердження Президією ФПУ 23 квітня ц.р.

Під час сесійних модулів, що проводили досвідчені тренери з Московського офісу Міжнародної конфедерації профспілок, Чернігівського НМЦ та по роботі в соціальних мережах теоретично і практично розглянуто такі теми:

- Комунікаційна стратегія профспілкової організації.

- Поєднання інтересів медіа, громадських організацій та суспільства.

- «Старі» та «нові» медіа.

- Написання репортажу, який «тримає» читача.

- Сучасні методи роботи в Інтернеті, ефективне використання соціальних мереж для цілей громадської організації щодо інформаційної присутності в Інтернеті.

- Відмінності популярних соціальних мереж. Поради по просуванню інформації в соцмережах. Формування груп, власних сторінок та профілів. Блоги і сайти: стилістика, наповнення.

- Принципи ілюстрування матеріалів, використання фотографічних зображень. Принципи роботи з відео, використання відеоматеріалів.

Під час практичних занять учасники семінару мали можливість закріпити свої навички роботи з фото- та відеоматеріалами. Вони змогли поділитися досвідом використання мультимедійних та інтерактивних інструментів для урізноманітнення наповнення Інтернет-контенту, веб-сайту своєї організації. Набували досвіду організації інтерактивних сервісів і трансляції заходів та подій організації в режимі он-лайн.

Наприкінці було проведено імпровізовану прес-конференцію, яка пройшла у формі «рольової гри», коли аудиторія розділилася на три групи, що умовно обстоювали позиції трьох сторін соціального діалогу під час вирішення актуальних питань соціально-економічного захисту трудящих.

У роботі семінару взяли участь Чорнорот П.Г. – заступник голови ФП Чернігівської області, Дорожкіна І.В. – директор НМЦ профспілок Чернігівської області, Ганна Сальнікова – координатор Московського офісу Міжнародної конфедерації профспілок – ВЕРС.

Наступний тренінг з представниками інформаційних підрозділів всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань планується провести у вересні поточного року.

 

Фоторепортаж

ІАЦ,

фото - Інна Михальченко,

Профспілка працівників освіти і науки України

 

 

 DSC 4112

 

DSC 4095

 

DSC 4096

 

DSC 4160

 

DSC 4175

 

DSC 4100