Будівля Інституту шляхетних дівчат


 Напередодні новорічних свят після відбудови внаслідок повоєнної руйнації шістдесят років тому цей унікальний заклад культури відчинив двері для відвідувачів. І відтоді «Жовтневий палац» став центром культури і духовності для киян та гостей міста, значну частину з яких становлять діти, адже саме тут традиційно проводяться новорічні дитячі ялинки.

Протягом багатьох років у Палаці діють самодіяльні гуртки та народні творчі колективи, бібліотека. У великому залі, що вміщує понад 2000 осіб, регулярно проводяться культурно-мистецькі заходи, конференції та міжнародні симпозіуми, концерти всесвітньовідомих виконавців та колективів.

Для Федерації професійних спілок України протягом усіх років її існування Палац є трибуною для проведення з’їздів ФПУ, всеукраїнських форумів профспілок, зборів громадськості.

Будівля цього храму мистецтв є одним з архітектурних шедеврів Києва, спроектованим великим зодчим Вікентієм Беретті ще у позаминулому столітті, й до сьогодні вона дарує людям радість і натхнення своєю красою. Все це відбувається завдяки дбайливому ставленню і любові трудового колективу МЦКМ до своєї справи – духовного становлення та зміцнення співвітчизників, розвитку культури і мистецтва в нашій прекрасній країні.

Вітаємо з ювілеєм! Бажаємо подальших творчих здобутків та вдячних глядачів у вашому насправді народному Центрі культури і мистецтв!

26 січня 2018 року з нагоди 60-річчя у Великому залі МЦКМ відбудеться ювілейний святковий концерт.

 

ФПУ