DSCN7684

 

Співзасновники духовно-просвітницького проекту «Бо ти і є Вітчизна…» привітали настоятеля Свято-Георгіївського храму с. Селище Баришівського району Київської області протоієрея Михайла Макеєва з нагоди 55-річчя його пастирського служіння.

До привітання урочистим короваєм долучилися усі працівники ВАТ «Київхліб» на чолі з генеральним директором підприємства Чередою В.В. Слід зазначити, що цього року у житті протоієрея М.Макеєва виповнюються ще дві знаменні події – 100 річчя освячення Храму, в якому він здійснює своє пастирське служіння, і 80-річчя від дня його народження.

Прес-тур цього дня, який розпочався з благословення настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці (м.Київ), головного редактора журналу «Купол», митрофорного протоієрея Олега Мельничука, завершився відвіданням Свято-Покровського храму с. Лемешівка Яготинського району Київської області та історичної пам’ятки ХІХ століття - садиби-маєтку Віктора Закревського. Свого часу тут перебували Тарас Шевченко та Петро Прокопович – винахідник першого у світовій практиці повністю розбірного рамкового вулику.

На сьогоднішній день ця пам’ятка потребує невідкладної відбудови та реставрації. Тому, аби привернути увагу громадськості до її відтворення найближчим часом готується низка інформаційних заходів, серед яких презентація фотоекспозиції «Бо ти і є Вітчизна…» та проведення спільно з колективом Національного музею Тараса Шевченка і редакцією журналу «Охорона праці» науково-практичної конференції «Діяльність Тараса Шевченка і Петра Прокоповича в контексті сьогодення».

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

DSCN7697

Співзасновники духовно-просвітницького проекту «Бо ти і є Вітчизна…»

 

DSCN7788

Протоієрей Георгій Бойко і президент Асоціації "Українська асоціація виробників і переробників сої" Віктор Тимченко у Свято-Покровському храмі с. Лемешівка

 

 

DSCN7743

Садиба-маєток Віктора Закревського

 

oleg 100613

Благословіння отця Олега