2013 129 007

 

Сьогодні, 3 липня, у Будинку спілок відбулася зустріч заступника Голови Федерації професійних спілок України Євгена Драп’ятого з представниками регіональних засобів масової інформації. Основними темами для обговорення, що підіймалися під час зустрічі, стали питання соціального захисту людини праці, оздоровлення та відпочинку дітей, а також молодіжна політика, зокрема у аспекті молодіжного житлового будівництва.

 

Відкриваючи зустріч, Євген Драп’ятий зазначив, що незважаючи на те, що в Україні триває сезон відпусток, у профспілок – «гаряча пора», оскільки питань, що потребують вирішення та контролю не поменшало, а навпаки. Зокрема, триває сезон оздоровлення та відпочинку дітей. Так, профспілками було проведено велику організаційну роботу з підготовки дитячих оздоровчих закладів до сезону. Завдяки консолідованим зусиллям роботодавців, органів місцевої влади та профспілкових організацій, дитячі оздоровниці прийняли дітей на відпочинок та оздоровлення.

 

Варто зазначити, що зустріч із представниками ЗМІ відбулася у день проведення чергової Президії ФПУ, тож Євген Драп’ятий повідав журналістам, які ж актуальні питання щодо захисту людини праці наразі перебувають на розгляді у ФПУ та її членських організацій.

 

Євген Драп’ятий поінформував присутніх про проведення масштабних заходів з питань молодіжної зайнятості одночасно у трьох обласних центрах: Луцьку, Дніпропетровську та Чернігові, що відбулися 18-19 червня. Під час семінарів молоді профспілкові лідери напрацьовували важливі рішення з питань молодіжної зайнятості та пошук шляхів безпосереднього впливу та впливу профспілок на гострі питання сьогодення.

 

Заступник Голови ФПУ закцентував увагу на молодіжній політиці, яку проводить ФПУ. Як зазначив Євген Драп’ятий, «наразі надзвичайно складною є проблема забезпечення молоді житлом, адже державні кошти майже не виділяються, а молодь через низькі особисті доходи здебільшого не має змоги його придбати». Тому наразі дуже актуальним є проведення круглого столу «Забезпечення молоді житлом – реалії та умови реалізації», що заплановано на 4 липня, у приміщенні Федерації профспілок України. За результатами заходу молоді лідери підпишуть і направлять звернення до Кабінету Міністрів України та органів державної влади з вимогами: забезпечення належного фінансування програм та передбачення на них необхідних коштів під час розробки проекту Державного бюджету України на 2014 рік, а також створення реалістичних умов участі у програмах забезпечення житлом, за яких молодь має можливість отримати житло на прийнятних для неї умовах.

 

На завершення Євген Драп’ятий поінформував журналістів про інформаційний блок діяльності ФПУ. Так, нещодавно було затверджено «Концепцію інформаційної діяльності Федерації профспілок України», щомісяця виходить Інформаційний вісник, у якому висвітлюється поточна діяльність ФПУ та її членських організацій. У Бібліотечці голови профспілкового комітету, яка користується великим попитом серед профспілкового активу, надається практична, методична та інформаційна допомога з конкретних питань.


 

"Профспілкові вісті"

2013 129 004

 

2013 129 012

 

 2013 129 015 

 

2013 129 021