qqq 1


 Необхідність трансформації високих духовних надбань Української Православної Церкви за 1025-річний період її існування в практику господарської діяльності сучасної України покликала до життя нову громадську ініціативу «Церква – назустріч людям». Ця ініціатива сформована Асоціацією «Українська асоціація виробників та переробників сої» на чолі з Віктором Тимченком та підтримана медіа-ресурсами Федерації професійних спілок України.

Суть її полягає у підвищенні прибутковості особистих селянських господарств. Бджільництву тут належить чільне місце як чиннику, який об’єднує духовні, екологічні та економічні проблеми сучасного українського суспільства. Україна приймає цьогоріч 43 конгрес Апімондії – всесвітньої організації бджолярів, а наступного – 2014 року відзначатиметься 200-річчя винаходу першого в світовій практиці повністю розбірного рамкового вулика нашим співвітчизником Петром Прокоповичем. Тож не випадково тотожними за смислом поняття українська мова об’єднала первинну ланку співжиття бджіл і людської спільноти - словом Сім’я.

З бджільництвом пов’язане все моє життя та життя моєї родини. Родинну традицію пасічникування, яку започаткував сторіччя тому мій дід – Івченко Семен Пилипович, продовжує як пасічник-професіонал – мій брат Івченко Юрій Іванович та автор цього матеріалу в якості голови парафіяльної ради релігійної громади преподобних Зосима і Саватія Соловецьких – покровителів бджільництва.

З благословення священноначалія Української Православної Церкви виконання поставлених завдань щодо розвитку бджільництва забезпечуватиме Школа бджільництва імені Петра Прокоповича в юридично-правовій формі з правом ведення господарської діяльності.

Основою господарської практики нового об’єднання стане чистопородне розведення української степової породи бджіл та розвиток збутової мережі продуктів бджільництва в Україні та поза її межами в соціальному аспекті церковного служіння УПЦ.

 

Олег Шаромигов

кореспондент газети "Профспілкові вісті",

фото автора

 

На фото:

 

1.На кочовій пасиці Івченка Ю.І. в селі Оріховець Сквирського району Київської області

 

2.Гречка виростає до небес

 

qqqq 2