logo Dnipr

 

До Дніпропетровського обласного обєднання профспілок звертаються трудові колективи, галузеві організації профспілок щодо внесення Кабінетом Міністрів України до Верховної  Ради України законопроектів стосовно змін до деяких законодавчих актів України, які звужують зміст та обсяг існуючих прав громадян у порівнянні з діючим законодавством, що є порушенням статті 22 Конституції.

У зв’язку з цим президією Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок прийнято ЗАЯВУ, адресовану Виконуючому обов’язки Президента України, Голові Верховної Ради України Турчинову О.В., Прем’єр-міністру України Яценюку А.П. та Виконуючому обов’язки Голови ФПУ Осовому Г.В. У ній, зокрема зазначається, що прийняття Кабінетом  Міністрів України змін до ряду Законів України та ст.ст. 179, 250 Кодексу законів про працю України призведе до різкого погіршення матеріального становища громадян України, особливо в умовах нинішнього підвищення цін і тарифів, спричинить глибоке невдоволення в трудових колективах і в суспільстві в цілому.

«Вважаємо, що передумовами для економічного зростання в Україні та стабілізації фінансового стану держави повинні бути, перш за все, виведення економіки із тіні, подолання корупції, модернізація економіки і створення нових робочих місць, легалізація трудових відносин», - йдеться у  ЗАЯВІ.

 

ІАЦ