581

 

 

 

В.о. Голови ФПУ Г.В. Осовий привітав працівників «Зоря»-«Машпроект» з нагоди ювілею підприємства:

 

 

 

«Уважаемые работники Государственного предприятия

Научно – производственного комплекса газотурбостроения «Зоря» - «Машпроект»!

От имени Федерации профсоюзов Украины примите наши искренние поздравления с 60 летним юбилеем вашего предприятия.

Государственный научно-производственный комплекс «Зоря» - «Машпроект» занимает ведущее место не только в машиностроительной отрасли Украины, а и далеко за её пределами. Марка вашего предприятия известна во многих странах мира, а продукция широко используется на морских судах, газоперекачивающих станциях и в энергетики. Значительный научно-технический потенциал, высокая квалификация тысяч рабочих, конструкторов, технологов, руководителей, надежная конкурентоспособная газотурбинная техника сделало ваше предприятие флагманом в машиностроении. Украина гордится предприятием, которое не только сохранило мощную производственную базу, многотысячный коллектив, а и научно-исследовательский комплекс, способный генерировать и воплощать в жизнь идеи по созданию газотурбинной техники.

В этот праздничный день с открытой душой желаем всем заводчанам крепкого здоровья, счастья, семейного благополучия, профессионального роста, успехов в достижении поставленных целей!

Пусть не покидают вас оптимизм и жизненная радость!

 

С уважением,

И.О. Председателя ФПУ       Осовый Г.В.»

 

З ювілеєм ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» працівників підприємства також привітав Голова Профспілки працівників суднобудування України  М.О.Бутенко  (текст привітання додається).

 

Довідково:

ДП Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» - «Машпроект» - один з провідних в світі розробників і виробників газотурбінної техніки. Проектує і серійно випускає силові установки для морських кораблів і суден, приводи газоперекачувальних агрегатів магістральних газопроводів і газотурбогенератори для потреб енергетики. Понад 95% продукції підприємства поставляється на експорт. Газотурбінні установки «Зоря» - «Машпроект» експлуатуються більш ніж в 20-ти країнах світу. Підприємство успішно конкурує з такими світовими брендами як Rolls-Royce та General Electric.

Більш ніж за півстоліття свого існування підприємство розробило і впровадило у виробництво більше 30 типів корабельних газотурбінних установок. Ними оснащено 29% газотурбінних кораблів світового флоту. На базі сучасних газотурбінних двигунів створені установки практично для всіх видів надводних кораблів. Сьогодні підприємство поставляє продукцію морського призначення в Індію, Китай, Росію, Південну Корею.

Вже 35 років ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект» розробляє і поставляє техніку для магістральних газопроводів. Сьогодні понад 50% продукції заводу призначено саме для газоперекачування. Лише у газотранспортній мережі російського «Газпрому», найбільшої в світі газової компанії, експлуатується понад 750 двигунів миколаївського виробництва. Обсяг поставок в Росію щороку зростає, підприємство бере участь в новітніх проектах «Газпрому», в тому числі поставило устаткування для Північноєвропейського газопроводу. З двигунами «Зоря» - «Машпроект» працює й українська газотранспортна система.

Сьогодні стійким попитом газових компаній користуються сучасні 16-ти і 25-ти мегаватні двигуни. Серед найкрупніших споживачів продукції ДП «Зоря» - «Машпроект» - замовники з Близького Сходу. Також реалізовані пілотні проекти для газотранспортних мереж Китаю.

Третій напрямок діяльності – енергетика. За останні декілька років компанії вдалося значно збільшити обсяги продажів на цьому напрямку Миколаївська компанія стала учасником міжнародного проекту з будівництва електростанції в Гані (Західна Африка). В галузі енергетики підприємство співробітничає з компаніями Близького Сходу і Південно-східної Азії, наприклад з корпорацією Sinopec – найбільшою нафтопереробною компанією КНР.

ДП «Зоря» - «Машпроект» не лише продає готову продукцію, а й займається розробками нового устаткування за замовленням різних компаній.

Вже 60 років миколаївський науково-виробничий комплекс газотурбобудування зберігає передові позиції і входить до групи світових лідерів галузі. «Зоря» - «Машпроект» сьогодні – це потужний блок цехів металообробки, розвинена металургія, високоточне збиральне виробництво, цілий комплекс випробувальних станцій і одна з кращих в світі команд конструкторів-розробників.

У виробничих цехах і адміністративних підрозділах, конструкторському і науково-дослідному відділеннях, об'єктах соціальної сфери працюють майже 13 тисяч чоловік, більшість з них мають найвищий рівень кваліфікації в своїй галузі. Середня заробітна плата одного працюючого на підприємстві становить 4269 гривень.

На підприємстві існує розвинена соціальна інфраструктура. До неї входять п’ять дитячих виховальних закладів, два центра літнього дитячого відпочинку та оздоровлення, три бази відпочинку на узбережжі для робітників підприємства, поліклініка, профілакторій, комплекс спортивних споруд, в тому числі плавальний басейн. Спорткомплекс підприємства неодноразово ставав ареною для різного рівня змагань, в тому числі чемпіонатів України по декількох спортивних дисциплінах. На базі спорткомплексу працює дитяча спортивна школа, де успішно розвивається цілий ряд видів спорту.

ДП «Зоря» - «Машпроект» і сьогодні залишається флагманом українського газотурбобудування, унікальним підприємством, гідним конкурентом провідним світовим брендам.

ІАЦ