1647701482 big

 

Державні службовці стурбовані тим, що Закон України "Про державну службу" від 20 листопада 2012 року № 5483-VI, який мав вступити в дію з початку 2014 року, так і не набрав чинності.

Про це зокрема повідомляється у листі держслужбовців з Вінниці, яких насамперед обурює те, що замість підвищення посадових окладів, як це передбачалось у названому законі, навпаки з державних службовців на місцях зняли навіть ті мізерні доплати, надбавки та премії, що давали їм можливість хоч якось вижити та прогодувати свої родини.

Закон України "Про державну службу" – довгоочікуваний, вистражданий і вкрай необхідний для державних службовців на місцях, адже їх зарплати на сьогодні становлять лише 1100-1500 грн., що на 50% менше, ніж середня зарплата по Україні, - йдеться у листі, – ми вірили і надіялись, що нарешті з вступом в дію закону, владні структури почують наші прохання щодо покращення нашого матеріального становища та вкрай низького рівня життя. На жаль, цього не сталося. Не враховано також, що саме державні службовці на місцях втілюють в життя рішення Уряду, Постанови Верховної Ради, Укази Президента України.

Група держслужбовців з Вінниці у складі 25 осіб, які підписали листа, вимагають:

- ввести в дію Закон України "Про державну службу", який мав набрати чинності з 1 січня 2014 року, та підвищити посадові оклади держслужбовцям на місцях;

- відносити виплати доплат, надбавок, премій та відновити виплату десятимісячної виплати при виході держслужбовців на пенсію.

Також у листі висловлюється сподівання, що в нашій демократичній державі, якою є Україна, прийняті закони будуть виконуватись.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ