65 big

 

В Адміністрації Президента України розглянуто звернення ФПУ щодо конфлікту між керівництвом та трудовим колективом ПАТ "АселорМіттал Кривий Ріг". У листі заступника Глави АП України Олега Рафальського на ім’я Голови ФПУ Григорія Осового повідомляється про те, що в АП поділяють стурбованість ФПУ ситуацією, яка склалася на одному з найбільших металургійних комбінатів України.

Вважаємо, що питання забезпечення ефективної діяльності цього підприємства мають бути врегульовані на державному рівні, - підкреслюється у листі.

Нагадуємо, що керівництво ФПУ неодноразово зверталось до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України стосовно критичної ситуації, що склалася на підприємстві «АрселорМітгал Кривий Ріг» внаслідок порушення власником підприємства трудових прав працівників.

Також наприкінці червня ц.р. в м. Києві первинною організацією ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Профспілки металургів і гірників України, яка входить до ФПУ, була проведена мирна акція. В ній взяли участь біля 70 представників трудового колективу підприємства та працівники представництва ЦК ПМГУ в м.Києві.

Метою було привернення уваги вищих органів влади до трудових і соціально-економічних проблем, що мають місце на підприємстві, а саме: порушення власником вимог трудового законодавства, невиконання положень колективного договору та інвестиційних зобов’язань.

В ході акції відбулись зустрічі з керівниками та фахівцями відповідних структур Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України.

 

ІАЦ