1334939241

 

ФПУ проводить зустрічі з профактивом підприємств усіх регіонів, аби на місцях вивчити їхню роботу та дізнатися про проблеми, що турбують працівників на місцях. Це надає змогу сформувати узагальнені позиції щодо напрямів подальшої роботи Федерації профспілок.

Так, 12 серпня відбулася зустріч заступника Голови Федерації профспілок України Сергія Українця із профспілковим активом ПАТ «АК «Київводоканал». У заході взяли участь заступник голови Київської міської ради профспілок Володимир Рижих, голова Профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв, голови цехкомів, керівники профкомів підприємств «Київводоканалу».

Відбулася досить конструктивна розмова, під час якої Сергій Українець ознайомив присутніх із основними напрямами над якими сьогодні працює Федерація профспілок України. Законодавча робота, ліквідація заборгованості по заробітній платі, зайнятість населення, скорочення працівників, безпека та охорона праці, прожитковий мінімум, соціальне страхування – далеко не повний перелік питань, над якими працюють профспілки. Наразі, в умовах економічної кризи, чимало гострих дискусій ведеться з новим Урядом, Міністерством соціальної політики щодо обстоювання соціально-економічних прав людини праці.

Голова об’єднання первинних профспілкових організацій «Київводоканалу» Валерій Азманов від імені трудового колективу висловив побажання, щоб у майбутньому між Федерацією профспілок України та новим Кабінетом Міністрів були налагоджені тісні контакти, для того, щоб профспілки могли впливати на Уряд у питаннях, що цікавлять працівників. Це – робочі місця, заробітна плата, пенсії.

Перед профактивом також виступив голова Профспілки будівельників України, голова Благодійного фонду «Відродження будинку профспілок» Василь Андреєв, який коротко поінформував про роботу, яка сьогодні вже зроблена щодо відновлення Будинку профспілок і подякував трудовому колективу за дієву підтримку у цьому напрямі, висловивши сподівання, що така підтримка триватиме й надалі.

Про питання налагодження соціального діалогу із новою владою столиці розповів заступник голови Київміськпрофради Володимир Рижих.

Зустріч пройшла в атмосфері поваги та взаєморозуміння.

 

Тетяна РУБАН, «ПВ»