NONeLEYiqbI

 

Сьогодні, 10 вересня 2014р., напередодні Дня фізичної культури і спорту України, відбулося засідання Президії та Центральної ради Фізкультурно-спортивного товариства «Україна», в якому взяли участь заступник Голови ФПУ Є.М.Драп’ятий, керівники всеукраїнських профспілок. Зібрання пройшло під головуванням М.І.Ципло.

На засіданні було розглянуто питання щодо скорочення фінансування та повного припинення надання фінансової підтримки регіональним організаціям товариства за рахунок коштів Державного бюджету України та подальші дії щодо збереження структури товариства.

Учасники зібрання звернулися до Президента України П.О.Порошенка, Голови Верховної Ради України О.В.Турчинова та Прем’єр-міністра України А.П.Яценюка щодо збереження фінансової підтримки Всеукраїнських фізкультурно-спортивних товариств з боку держави, недопущення знищення системи оздоровлення трудящих засобами фізичної культури і спорту та підготовки спортивного резерву країни (додається).

Присутні на засіданні звернулися до членських організацій ФПУ з пропозицією підтримати товариство у зверненні до Уряду, а також спрямувати роботу регіональних організацій профспілок на консолідовану співпрацю з місцевими осередками товариства щодо спільної діяльності з розвитку фізичної культури і спорту серед трудящих та членів їх сімей.

Організації фізкультурно-спортивного товариства продовжують пошук шляхів щодо збереження своїх місцевих осередків та їх діяльності.

Під час засідання було створено постійнодіючу робочу групу з моніторингу ситуації, розробки плану дій щодо вирішення порушеної проблеми. Її очолив заступник Голови ФПУ Є.М.Драп’ятий.

Учасники засідання закликали відомих спортсменів, призерів Олімпійських ігр, європейських та світових чемпіонатів - вихованців ФСТ «Україна», ветеранів спорту - підтримати Звернення фізкультурно-спортивного товариства.

 

ІАЦ