DSC 0022

 

 

8 вересня Сумщину з робочим візитом відвідав Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. В залі засідань облпрофради відбулась його зустріч з профспілковим активом області, представниками влади та об’єднання роботодавців «Сумській регіон». У своєму виступі Голова ФПУ зупинився на основних викликах сучасності профспілковому руху нашої держави та кожному працівнику. На жаль, реальне положення справ невтішне. За роки попередніх урядів реального покращення життя працівників так і не настало, а Україна в світовому рейтингу забезпеченості громадян відкатилася з 32 на 82 місце. Бюджет тримається на «підсосі» вже не один рік і сьогодні основний кредитор України Міжнародний валютний фонд ставить дуже жорсткі вимоги – заморожування основних соціальних стандартів на 2015 та 2016 роки, підвищення тарифів для населення. Це призведе до подальшого зниження життєвого рівня працюючих та падіння ВВП до 10 відс., що буде виражено в недовипуску продукції та послуг.

Але вихід все ж є, і він полягає у відновлені та розвитку наших підприємств. Уряд і керівники підприємств повинні зрозуміти, що якісний трудовий ресурс – найцінніше, що в нас залишається. І перше, що ми повинні зробити, це відродити повагу до людини праці, яка повинна стати пріоритетом розвитку підприємства. Для цього необхідні зміни в існуюче законодавство, які б дозволили членам рад трудових колективів брати участь у управлінні підприємствами та розподілом прибутку. Законодавчі ініціативи профспілковій сторони були б більше вагомими, якщо б ФПУ мала в парламенті своє представництво. Тому на сьогодні проводиться певна робота, мета якої вибори до Верховної ради України представників від найбільш вагомих профспілкових об’єднань.

Відповідаючи на запитання присутніх, голова ФПУ зупинився на зміцненні профспілкового руху, недопущенні розколу в рядах профспілковців, які на сьогодні повинні по можливості відійти від проведення розважальних заходів, а забезпечити дієвий захист членів профспілок, викорінення корупційних проявів та явищ.

З цікавою пропозицією до присутніх звернувся присутній на зустрічі Голова правління Сумської обласної організації роботодавців «Сумській регіон» Євген Лапін. Проаналізувавши роботу по розвитку соціального партнерства в області, Лапін Є.В. запропонував втілити на території Сумської області пілотний проект, метою якого було б здійснення ініціатив профспілок та роботодавців, щодо розвитку виробничих потужностей, втілення нових технологій, збереження кадрового потенціалу, збільшення профспілкового охвату працюючих.

Наприкінці зустрічі Григорій Осовий виконав почесну місію та привітав голову Сумської обласної ради профспілок Євдокимову Тетяну Олександрівну з ювілеєм – 50 річчям від дня народження. За багаторічну роботу в профспілці, високий професіоналізм Тетяні Олександрівні присвоєне почесне звання Заслужений працівник профспілок України. Найщиріші вітання отримала очильник профспілок області від членів президії облпрофради, членів обласного правління Фонду соціального страхування, соціальних партнерів та голів первинних профспілкових організацій. Всі привітання були наповнені словами вдячності за високий професіоналізм та рішучу позицію в справі по захисту працюючих.

 

 

IMG 4187

 

 IMG 4188

 

Після закінчення зібрання відбулася запланована зустріч Голови ФПУ Осового Г.В. з головою Сумської ОДА Шульгою В.П. під час якої обговорено низку питань щодо співпраці в рамках виконання законів «Про профспілки їх права та гарантії діяльності» та «Про соціальне страхування з тимчасової втрати працездатності». У другій половині дня Голова ФПУ відвідав два найпотужніших промислових підприємства міста Суми – ПАТ «Сумихімпром» та ТОВ «Керамейя». Під час відвідування Григорій Осовий мав змогу ознайомитися з основними соціально - економічними показниками розвитку підприємств, побував безпосередньо на виробництві, де ознайомився із сучасними методами виробництва мінеральних добрив та високоякісної керамічної цегли, планами підприємств, щодо розвитку виробництва. В ході візиту відбулося відверте спілкування голови ФПУ з працюючими на підприємствах, під час якого Осовий Г.В. мав змогу особисто вдосконалитись в існуючих умовах праці, санітарно – побутовому забезпеченні, виконанні встановлених колективними договорами пільг та гарантій.  

 

3

 

4

 

 

ІАЦ