80287

 

Запис прямої трансляції прес-конференції керівництва ФПУ можна переглянути тут: http://www.ukrinform.ua/rus/news/1696541

 

Сьогодні, 22 грудня, ІА «Укрінформ» відбулась прес-конференція керівництва Федерації профспілок України та всеукраїнських громадських організацій щодо соціальної та економічної політики Уряду.

 

Учасниками стали: Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий; представник Громадської організації "Інформаційний Майдан" Павло Білоножко; голова Української координаційної ради Андрій Хома, керівник управління судового захисту апарату майнового Департаменту ФПУ Юрій Багатченко.


До відома: Ставлячись з розумінням до складних умов і в цілому підтримуючи ініціативи Президента та Уряду з порятунку державності, ми вважаємо неприпустимим запропонований Урядом перерозподіл коштів єдиного соціального внеску, в результаті чого буде збанкрутованою санаторно-курортна профспілкова сфера, тисячі кваліфікованих медиків залишаться без роботи, а мільйоні членів профспілок та їх родин, без якісного та доступного оздоровлення. Про ці намагання можновладців свідчить і безпрецедентний багаторічний скоординований судівсько-прокурорський наступ щодо відбору у профспілок оздоровниць по всій території України.

 

Тому 19 грудня 2014 року Президією Федерації профспілок України прийнято рішення про проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок 23 грудня 2014 року. Акція буде носити мирний та конструктивний характер з метою сприяння діалогу Уряду та громадськості.

 

   

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ