IMG 3278

 

Більш 10 тисяч профспілкових активістів будуть брати участь у Всеукраїнської акції протесту профспілок, що пройде в Києві 23 грудня. Передбачається, що до них приєднуються тисячі представників інших громадських організацій соціальної спрямованості. Про це заявив Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий на прес-конференції щодо соціальної та економічної політики нового Уряду, яка відбулась 22 грудня в інформаційної агенції «Укрінформ».

 

В заході також взяли участь представник Громадської організації «Інформаційний Майдан» Павло Білоножко, голова Української координаційної ради Андрій Хома, керівник Управління судового захисту Департаменту юридичного забезпечення та корпоративних прав ФПУ Юрій Багатченко.

 

«Ми відкрити для соціального діалогу, - підкреслив Григорій Осовий. – Необхідна тільки політична воля та бажання вести такий діалог з боку Уряду».

 

Голова ФПУ проінформував, що він звернувся до голови Уряду України Арсенія Яценюка і членів Кабінету міністрів з пропозицією взяти участь у зустрічі з двома тисячами профспілковими активістами з усіх регіонів України – учасниками Всеукраїнської акції протесту профспілок, що пройде у м.Києві 23 грудня. «Уряд буде мати можливість зустрітися з представниками трудових колективів, вислухати їх, пояснити свою позицію, - зазначив Григорій Осовий. – Таким чином, якщо у Кабміну є аргументи на користь своїх дій, хай відкрито про це скажуть. Ми впевнені, що Уряд має зустрічатися з профспілками ні, як кажуть, пост-фактум, а проводити цій діалог системно, відкрито і публічно».

 

У своєму зверненні лідер українських профспілок наголосив, що чергові ініціативи Кабінету Міністрів України щодо соціальних і трудових обмежень, відсутність реального соціального діалогу з профспілками з Програми діяльності Уряду і проекту Державного бюджету на 2015 рік стали причиною різкої соціальної напруги в трудових колективах та спонукали до проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ