84 big

 

Рішення про утворення Черкаської обласної ради професійних спілок було прийнято Секретаріатом Всесоюзної центральної ради професійних спілок у зв'язку з утворенням у січні 1954 року Черкаської області.

Перша установча конференція Черкаської обласної ради професійних спілок відбулася 18 березня 1954 року.

На той час в області було утворено 12 нових обласних галузевих комітетів профспілок, побудованих за виробничим принципом. Крім цього безпосередньо до обласної ради професійних спілок входило 140 фабрично-заводських та місцевих комітетів профспілок підприємств, організацій, установ області. Обласні комітети профспілок, ФЗМК були організаційними ланками обласної ради профспілок, які їй підзвітні, разом вони налічували 170 тисяч членів профспілок, 3500 первинних профспілкових організацій.

Рішенням 17 Черкаської міжспілкової звітно-виборної конференції від 18 грудня 1990 року обласна рада профспілок перейменована в Федерацію незалежних профспілок Черкаської області, з правом правонаступника, а звітно-виборна конференція облпрофради проголошена першою установчою конференцією Федерації незалежних профспілок Черкаської області. Заяву про утворення обласного об'єднання профспілок підписали 18 галузевих профоб'єднань та 17 профкомів підприємств і організацій області. Рішенням другої звітно-виборної конференції Федерації незалежних профспілок Черкаської області, яка відбулася 7 грудня 1995 року, змінена назва регіонального міжспілкового об'єднання на Федерацію профспілок Черкаської області з правом правонаступника та прийнято Статут об'єднання.

За час що минув, відбулося організаційне оформлення Федерації профспілок області як самостійного, незалежного і найбільш представницького профспілкового об'єднання регіону, становлення його як авторитетного захисника трудових, соціально-економічних прав та інтересів профспілкових організацій та членів профспілок.

Федерація профспілок України вітає профспілковий актив області з 41 річницею утворення профоб'єднання і бажає нових досягнень.