logo big new2

 

 

У 2016 уряд розраховує: зростання ВВП становитиме 2 відсотки. Про це прем'єр-міністр повідомив на зустрічі з роботодавцями та профспілками. Прогноз Кабміну на цей рік невтішний. Арсеній Яценюк визнав: рівень життя українців – незадовільний. Але грошей на поліпшення – немає. 20 відсотків економіки втрачено через війну на Донбасі та анексію Криму. А за рахунок кредитів МВФ вдається лише виплатити старі борги і врятувати країну від дефолту. Представники бізнесу підтвердили: економічна ситуація в країні критична. Роботодавці закликали уряд не приймати нагальних рішень. Домовилися продовжити діалог щодо виходу з глибокої кризи. І вже через місяць обмінятися конкретними пропозиціями.

"Ми пропонуємо Арсенію Петровичу за результатами наради вважати сьогоднішнє засідання першим етапом розгляду цього питання. Призначити другий етап розгляду цього питання у травні і доручити вашим колегам спільно з роботодавцями та профспілками підготувати проектні рішення", – каже заступник голови Федерації роботодавців України Сергій Кондрюк.

"Я за нереальні рішення не беруся. Всім пообіцяти, що все буде добре і всі будуть щасливі і багаті, я за це не беруся. Я беруся тільки за одне: я знаю, як витягнути країну з економічної прірви. Я цим шляхом йтиму. Якщо ви готові йти таким складним шляхом, взялися за руки і пішли", – заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

    Відео