ВЕТ

 

5 квітня Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий та голова первинної профспілкової організації апарату ФПУ Марія Гриценко зустрілися з ветеранами війни та профспілкового руху, вручили їм квіти та подарунки. Вони побажали тим, хто своєю героїчною працею під час суворого лихоліття наближав довгоочікуваний День Перемоги, хто в мирний час трудився на ниві профспілкової діяльності для блага людини праці, здоровя та активного довголіття.

 

ВЕТ1

 

Серед тих, кого привітали у цей день Григорій Васильович та Марія Миколаївна, - Віра Іванівна Сиволоб. Вона під час війни брала участь у будівництві залізниц, потім працювала в партійних органах. А в період з 1969 року по 1985 рік була секретарем Української республіканської ради профспілок (так тоді називалась Федерація профспілок України). 29 квітня Вірі Іванівні виповнився 91-й рік.

 

ВЕТ2

 

45 років у профспілкових органах, з них 28 – в Укрпрофраді, працював 87-річний Василь Дмитрович Рябцев. Учасник війни на трудовому фронті, він під час роботи в профспілках займався вивченням та поширенням передового досвіду організації соціально-економічного захисту людини праці на підприємствах, сприяв розповсюдженню досвіду матеріального та морального стимулювання працюючих на кращих підприємствах не лише України, але й в інших країнах СНД.

 

ВЕТ3

 

31 серпня виповниться 90 років ще одному ветерану, якого привітали у цей день, - Вірі Климівні Артамоновій. Вона працювала в Українській республіканській раді профспілок довіреним лікарем десять років – з 1979 по 1989 роки. А ще Віра Климівна – письменник і поет. Вона – автор 26 книжок для дорослих і дітей.

 

ВЕТ4

 

У Михайла Антоновича Запольского за плечима велике та складне життя. Він працював на великих підприємствах хімічної галузі, потім 10 років очолював ЦК Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України, ще 10 років був секретарем Укрпрофради.

Під час зустрічей з ветеранами Голова ФПУ Григорій Осовий проінформував їх про сьогоднішню ситуацію в профспілковому русі, перспективи його розвитку, а також про дії ФПУ щодо соціально-економічного захисту працівників.

 

Інформаційно – аналітичний центр ФПУ