IMG 9387

 

Виступ Голови ФПУ Григорія Осового на пікеті під Верховною Радою України:

 

- Шановні друзі, колеги!

Ми з вами послідовно діяли на захист прав та інтересів спілчан, висуваючи вимоги Уряду, проводячи пікетування КМУ, але в Уряді нас не чують і не хочуть дослухатися до наших вимог. Тому ми зосереджуємо наші зусилля на комунікації з Верховною Радою України. СПО профспілок направив відповідне звернення до всіх депутатських фракцій і груп з пропозицією підтримати вирішення нагальних для людей питань і ми вважаємо, що це буде справедливим рішенням в умовах, що склалися.

З моменту останнього підвищення заробітних плат минуло більш ніж 1,5 року. Ціни за цей період зросли на 172%, а пенсії як були так і залишаються, зарплати впали втричі, чи можемо ми спостерігати за такою ситуацією? Ні – ми мусимо діяти і боротися. Сьогодні ми зібралися на цей пікет, щоб продемонструвати парламентським фракціям свою рішучість і готовність обговорювати з ними питання, які порушують профспілки.

 

IMG 9509

 

Ми звернулися до Голови ВР В.Гройсмана з пропозицією участі представників профспілок у робочий нараді з формування порядку денного наступного пленарного тижня. Така зустріч профспілок з Головою ВР і головами парламентських комітетів має відбутись. Завтра ми йдемо пікетувати ВР, щоб сказати до тих пір, поки не буде знижено ціна на газ для населення України, проведено індексація заробітних плат і пенсій з 1 липня ц.р., ніяких відпусток.

Цей тиждень має стати вирішальним для реалізації наших вимог.

Перевиконання бюджету свідчить про те, що гроші є, але Уряд не хоче цього робити – завдамо собі питання, чому? Тому що в осені відбудуться вибори до місцевих рад і вони хочуть саме тоді задобрити народ подачкою у вигляді деякого підвищення пенсій і зарплат. Профспілки не можуть за цим спокійно спостерігати і ми вимушені вимагати від парламенту прийняття усіх необхідних законів до відпусток.

Такими є основні вимоги профспілок і ми сьогодні керівники п’яти всеукраїнських профоб’єднань на національному рівні від імені 8 млн. спілчан підписали трудовий ультиматум до КМУ і звернення до ВР.

 

Прес-центр ФПУ