article19137

Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також керівництво Мінекономрозвитку і Мінсоцполітики поінформовано про підсумки візиту місії глобальних профспілок в Україну 25-27 лютого 2020 року.

Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) Лука Вісентіні і заступник Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) Оуен Тюдор у своєму лситі зазначили:

«Як нас було поінформовано, після призначення нового Уряду України законодавча ініціатива у сфері праці (проект закону № 2708) була відкликана. Проте ми розуміємо, що передбачається продовження реформування трудового законодавства. У цьому зв’язку підтверджуємо свою готовність співпрацювати з соціальними партнерами, Урядом та Парламентом України у процесах реформування законодавства, щоб забезпечити розробку узгодженої, прозорої та справедливої системи трудових відносин із дотриманням принципів МОП та практики Європейського союзу.

Також закликаємо Уряд вимагати технічної та експертної допомоги МОП і вітаємо публічні дебати за участі широкого кола зацікавлених сторін, включаючи компетентні національні органи влади, Представництво ЄС, фахівців МОП та соціальних партнерів. МКП та ЄКП готові зробити внесок у такі дискусії на політичному та технічному рівнях.

Копію документу направлено до ФПУ і КВПУ, а також до Посольства України у Королівстві Бельгія

Переклад тексту листа додається

Прес-центр ФПУ,

Департамент міжнародних звязків ФПУ