110678 1 large

Коментуючи Європейський весняний пакет та конкретні рекомендації для країн, конфедеративний секретар ЄКП Лііна Карр сказала:

«Рішення Європейської Комісії не застосовувати бюджетні правила ЄС для країн-членів, не давати бюджетно-фінансових вказівок та не починати процедури щодо надмірного дефіциту є необхідним та доречним, причому не лише через сучасну кризу».

«Не слід повертатись до катастрофічних заходів жорсткої економії, задіяних після фінансової кризи 2008 року: не зараз, не після закінчення кризи і не після відновлення».

«Рекомендації для всіх держав-членів щодо державних інвестицій для соціального та економічного відновлення є помітною та позитивною зміною порівняно з попередніми рекомендаціями. Ми наполегливо підтримуємо рекомендації щодо заходів по відновленню, спрямованих на реалізацію кліматичних дій, соціальних прав та цілей розвитку ООН, подоланню нерівності та покращенню життєво важливих послуг і доступу до соціального захисту.

«Ми закликаємо кожну державу-члена дотримуватися рекомендацій ЄК щодо захисту робочих місць і забезпечення належних доходів для всіх людей, постраждалих від кризи, та інвестувати в повне економічне відновлення, обговорюючи при самій активній і повній участі профспілок та роботодавців.

"Ми наполегливо вітаємо рекомендації щодо активізації участі профспілок та роботодавців у розробці політики в Угорщині, Польщі та Румунії".

Департамент міжнародних зав’язків ФПУ

Джерело: https://www.etuc.org/en/pressrelease/spring-package-marked-and-positive-change-past-says-etuc