arton23950 d15ff

За повідомленням сайту Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), у Білорусі посилюються антипрофспілкові репресії: троє працівників з міста Жлобин були засуджені до тюремного ув’язнення на 2,5 і 3 роки.

Ігоря Поварова, Олександра Боброва та Євгена Говора ув'язнили за спроби організувати страйк на Білоруському металургійному заводі 17 серпня 2020 року.

Керівництво Білоруського металургійного заводу намагається придушити новостворену незалежну профспілку, ведеться полювання на відьом проти працівників, які намагаються організувати справжні профспілки на інших підприємствах по всій країні.

Шаран Барроу, генеральний секретар МКП, зазначила: «Ми засуджуємо посилення тиску на право на страйк у Білорусі. Влада не поважає право працівників припинити працювати, яке закріплене у міжнародному праві. Міжнародне співтовариство має бути рішучим у підтримці працівників та всього населення країни».

В той час як ці тюремні вироки явно спрямовані на придушення права на страйк, ще декількох людей ув'язнено за участь у публічних акціях.

Ці вироки послідували після січневого рішення Верховного суду проти права на страйк.

переклад:

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ

Джерело:

https://www.ituc-csi.org/belarus-repression-stepped-up?lang=en