picture JW 950px

Шановні товариші, шановні делегати, шановний пане Голово!

Європейська федерація профспілок громадського обслуговування (ЄФПГО), яка має багато членських організацій в Україні, у тому числі серед членських організацій ФПУ, надсилає вам свої солідарні вітання від імені 8 мільйонів працівників громадського обслуговування. Минулий рік продемонстрував важливість громадського обслуговування. Ми вдячні медичним та соціальним працівникам за їхню неймовірну роботу, проведену в Україні, Європі та всьому світі. Багато тисяч медичних та соціальних працівників віддали своє життя, але подумки ми з ними та їхніми сім’ями.

Ми стикаємося з серйозними політичними, соціальними та економічними змінами як в Україні, так і Європі. Йде мова про адміністративні реформи, приватизацію та комерціалізацію державних компаній, охорони здоров’я, інших громадських послуг. Атаки на профспілки з боку влади, намагання змінити трудовий кодекс та закон про профспілки мають на меті єдине – послабити права та голос представників трудящих – профспілок. Зростає безробіття, економічну ситуацію ускладнює корупція та неналежне державне управління. А на додачу ще й заходи з обмеження поширення пандемії, які впливають на більшість трудящих, позбавляючи або обмежуючи їхні ресурси у повсякденному житті.

Незважаючи на величезні виклики, профспілки демонструють важливість боротьби за охорону праці, за робочі місця, за підвищення зарплат, за належні пенсії та якісні громадські послуги для всіх, а не для купки обраних. Сильні, сучасні й активні профспілки здатні мобілізувати трудящих на дії та позитивні зміни. Вони є ключовими для реалізації прагнень трудящих та припинення експлуатації жінок, чоловіків та довкілля заради майбутнього для всіх.

Бажаю вам успішного з’їзду.

Солідарний з вами,

Ян Віллем Гаудріаан,