275735538 5088038051264811 151115604257852400 n
Соціальні партнери, які беруть участь у європейському секторальному соціальному діалозі - Hospital and Healthcare, HOSPEEM і EPSU, рішуче засуджують безпричинний напад російського уряду на територіальну цілісність України.
Крім того, ми в жаху від повідомлення про напад на пологовий будинок і на дитячу лікарню у Маріуполі 9 березня.
Станом на 10 березня ВООЗ підтвердила ще 25 нападів. Напади на цивільне населення та цивільну інфраструктуру, такі як лікарні, повинні негайно припинитися. Крім того, ми закликаємо всіх поважати і захищати за будь-яких обставин медичні установи, цивільні та військові медичні формування відповідно до міжнародного гуманітарного права. Повторюючи слова ВООЗ, соціальні партнери підкреслюють, що медичні працівники повинні бути захищені, щоб вони могли лікувати поранених і рятувати життя.
Ми висловлюємо солідарність з іншими роботодавцями, профспілками та працівниками лікарень та усіх закладів охорони здоров'я, які продовжують надавати медичну допомогу людям в Україні в складних умовах. Наші організації-члени по всій Європі збирають медичне обладнання та аналогічні ресурси для підтримки надання медичної допомоги.