2013 166 002

 

 

Сьогодні, 24 вересня, заступник Голови ФПУ Кондрюк С.М. провів зустріч з оціночною місією по Проекту ЄС/МОП «Вимірювання прогресу з Гідної праці».

 

Проект реалізовувався в Україні починаючи з 2009 р. та добігає кінця в грудні 2013 р.

Федерація профспілок України - один  із найактивніших національних партнерів проекту.

У рамках проекту на тристоронній основі в тісній співпраці з Державним комітетом статистики розроблено «Профіль гідної праці для України». МОП надавала методичну допомогу по збору статистичних даних, обчисленню показників гідної праці, підготовці профілів гідної праці, підвищенню обізнаності через прес-конференції, проведення навчання та розповсюдження «Профілю гідної праці для України», консолідацію соціального діалогу із залученням соціальних партнерів.

Під час зустрічі були обговорені попередні результати проекту, стан збору та аналізу даних з гідної праці, проблеми, з якими стикаються соціальні партнери в реалізації програми гідної праці в Україні. Була розглянута можливість подальшого використання профілю для консолідації соціального діалогу й вдосконалення політики в соціально-трудовій сфері. Профіль міг би бути надзвичайно корисним як для регулярного перегляду Програми гідної праці, так і для підготовки наступної національної Програми гідної праці. Сторони також обговорили подальші кроки ключових партнерів у забезпеченні сталості отриманих результатів та можливий внесок МОП.

 

Департамент міжнародної роботи

 

2013 166 001

 

2013 166 006